14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τζόγος τα φιλικά στην Covid εποχή

Αρχικά θα τονίσουμε, ξεκινώντας αυτό το άρθρο, ότι δεν πρόκειται να αναφερθούμε σε ομάδες ή πρόσωπα, γιατί η πλειοψηφία των αθλητών που αγωνίζονται από την Α2 ως και το τοπικό επίπεδο, βιοπορίζονται έχοντας παράλληλες επαγγελματικές ασχολίες, και πέρα της ατομικής ευθύνης δεν δύναται να αποτελέσουν τα μαύρα πρόβατα, στα οποία θα φορτώσουμε το πρόβλημα.

Οι αφορμές πολλές, από το περιβόητο φιλικό των βορείων προαστίων που έφερε αρκετά κρούσματα κορονοϊού και αλυσιδωτές αντιδράσεις, από το κλείσιμο του «Π.Σαλπέας» και τις πόσες ομάδες στεγάζονται σε ένα κλειστό με παρωχημένες προδιαγραφές, από νέες περιπτώσεις σε ομάδες τόσο της Δυτικής Αττικής αλλά και των Νοτίων προαστίων των Αθηνών.

Το ότι ένα φιλικό στην εποχή του κορονοϊού είναι τζόγος ήρθαν με το καλύτερο τρόπο να κουμπώσουν με τα όσα ανέφερε στην προσωπική του σελίδα χθες (22/9) το βράδυ ο Γιώργος Διαμαντόπουλος, ο οποίος με αίσθημα ευθύνης ανακοίνωσε ότι ο Παπάγου ακυρώνει όλα τα φιλικά του παιχνίδια για τις επόμενες δυο εβδομάδες, επικαλούμενος λόγους υγείας και σεβασμού.

Από το να αρχίσει η μία ομάδα να δείχνει την άλλη με το δάχτυλο και όλα τα συνεπικουρούμενα θα πρέπει το κουβάρι να πιαστεί από την αρχή, για να φανεί πόσο ρισκάρει κάθε οργανισμός, όχι μόνο αναφορικά με τα μέλη του αλλά και τις οικογένειες που τα ακολουθούν. Δεν αναφερόμαστε σε ομάδες της Basket League και όσες έχουν την δυνατότητα να πληρώσουν τα τεστ Covid-19 αλλά στα σωματεία που εν μέσου της πανδημίας ψάχνουν τρόπο να εξασφαλίσουν την βιωσιμότητα τους, και ένα ακόμη σοβαρό έξοδο βαρύνει δυσβάσταχτά τον πενιχρό προϋπολογισμό τους.

Οι περισσότερες πριν ξεκινήσουν την προετοιμασία του έκαναν το απαραίτητο τεστ, αλλά αυτό δεν σημαίνει απολύτως τίποτα. Από εκείνη τη μέρα και ως σήμερα οι πλειοψηφία των αθλητών, προπονητών και μελών, έχει προβεί σε αρκετές δραστηριότητες, από εργασία μέχρι οτιδήποτε, γεγονός που κάνει το μείγμα εκρηκτικό.

Πλέον, η κατάσταση τείνει να ξεφύγει από κάθε έλεγχο, οι απολυμάνσεις στα γήπεδα είναι πλημμελής, και το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ομάδες στο πλαίσιο της προετοιμασίας τους...τζογάρουν, μην έχοντας όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις υγιεινής, και σίγουρα η απομάκρυνση του κόσμου από τα γήπεδα δεν αποτελεί την μοναδική λύση στο πρόβλημα. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ