22.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Τζένκινς: «Θέλω να αποδείξω ποιος είμαι και να μείνω λίγο παραπάνω»

«Εξιλέωση» ψάχνει στον Ολυμπιακό ο Τσαρλς Τζένκινς, όπως παραδέχθηκε ο ίδιος μιλώντας στη σερβική ιστοσελίδα novosti.rs.

Ο 31χρονος γκαρντ, μετά την περσινή παρουσία του στον Ερυθρό Αστέρα, έρχεται στη χώρα μας για να φορέσει τη φανέλα των Πειραιωτών και να συνεργαστεί ξανά με το Γιώργο Μπαρτζώκα, τον οποίο είχε προπονητή και στη Χίμκι. «Δεν θα χρειαστεί να συνηθίσω τα νέα χρώματα», παραδέχθηκε αρχικά ο Αμερικανός, για να προσθέσει…

Για το πρόωρο φινάλε της σεζόν 2019-2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού: «Ήθελα να τελειώσουν όλα μέσα στο γήπεδο, είτε τον Ιούνιο είτε άλλη στιγμή. Σε πνευματικό επίπεδο δεν βγήκα εντελώς από αυτήν τη λογική όταν γύρισα στις ΗΠΑ. Πάντα ήμουν ρεαλιστής, αυτή ήταν μία από τις χειρότερες σεζόν της καριέρας μου, αλλά δεν είχα την πρόθεση να τα παρατήσω. Όσον αφορά στις αλλαγές προπονητών, είναι ξεκάθαρο ότι δεν ήταν εύκολο όλο αυτό. Ο καθένας είχε τη δική του φιλοσοφία, μια συγκεκριμένη άποψη για κάθε παίκτη. Ήταν περίεργο».

Για την απόφασή του να μεταγραφεί από τον Ερυθρό Αστέρα στον Ολυμπιακό: «Γύρισα με το σκεπτικό να κατακτήσω τρόπαια. Ήθελα να συνεχίσουμε από εκεί που σταματήσαμε στην προηγούμενη θητεία μου, αλλά καταλάβαινα ότι χωρίς τον Ντέγιαν Ράντονιτς και πολλούς από τους παίκτες εκείνης της ομάδας τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι προπονητές δεν με ήξεραν τόσο καλά, δεν έδειξα κι εγώ καλή εικόνα στο γήπεδο. Κατάλαβα ότι είχε έρθει η ώρα για μια αλλαγή για εμένα».

Για τον προπονητή του Ολυμπιακού, Γιώργο Μπαρτζώκα: «Θα ξαναπαίξω για το Γιώργο Μπαρτζώκα. Με ξέρει πολύ καλά, ξέρει τι μπορεί να περιμένει από εμένα. Η δουλειά μου θα είναι να μαρκάρω τους καλύτερους παίκτες των αντιπάλων, θα πάρω λεπτά συμμετοχής και την ευκαιρία να εξιλεωθώ. Σκέφτομαι ότι ίσως δεν θα έχω ποτέ ξανά το δέσιμο που είχα με τους οπαδούς του Ερυθρού Αστέρα, αλλά πήρα μια καθαρά επαγγελματική απόφαση».

Για τους στόχους που θέτει, εν όψει της νέας αγωνιστικής περιόδου: «Το μεγαλύτερο κίνητρό μου είναι η κατάκτηση της Ευρωλίγκας, να τα καταφέρω μέχρι να αποσυρθώ. Το λέω για εμένα αυτό, χωρίς να προσθέτω έξτρα πίεση στον Ολυμπιακό. Τα τρόπαια είναι κάτι που κυνηγώ και ξέρω ότι όλοι αυτά θέλουν. Κανείς δεν βγαίνει στο γήπεδο για να παίξει απλά, αλλά για να κερδίσει. Μπορώ να υποσχεθώ στον κόσμο ότι θα είμαι κάποιος που θα παλεύει μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο και θα κάνει τα πάντα για αυτό. Δεν πηγαίνω στον Ολυμπιακό ως σούπερ σταρ, αλλά ως το κομμάτι ενός παζλ, που περιλαμβάνει παίκτες όπως ο Κώστας Παπανικολάου και ο Βασίλης Σπανούλης, που θα έχουν περισσότερη ώρα ξεκούρασης, με σκοπό να χρησιμοποιήσουν τα "όπλα" τους».

Για το πόσο συγκεντρωμένος είναι στη νέα πρόκληση που ανοίγεται στην καριέρα του, στον Ολυμπιακό: «Έσβησα όλους τους λογαριασμούς που είχα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προκειμένου να μη χάνω χρόνο, διαβάζοντας τα σχόλια. Η προσοχή μου είναι στραμμένη αποκλειστικά στο γήπεδο και στη δουλειά μου. Η Ελλάδα είναι μια σπουδαία χώρα, θέλω να αποδείξω ποιος είμαι και να μείνω λίγο παραπάνω».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ