17.5 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Τελικός για την Μπάρτσα, την περιμένει η Ρεάλ (vids, pics)

Η Μπαρτσελόνα έκανε το βήμα που ήθελε, βρίσκεται στον τελικό του Κυπέλλου Ισπανίας με το 77-68 επί της Μπασκόνια και πλέον αύριο θα διεκδικήσει τον τίτλο απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης αύριο (14/2, 19.30)!

Οι Καταλανοί έδειχναν να μην έχουν πρόβλημα απέναντι στους Βάσκους. Μοναδικός τους πονοκέφαλος φαινόταν να είναι ο Πιέρια Χένρι, ο οποίος στο ημίχρονο της αναμέτρησης είχε σημειώσει τους 15 από τους 27 πόντους της ομάδας του με το σκορ να βρίσκεται στο 38-27.

Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες του να ανεβάζουν την απόδοσή τους στο τρίτο δεκάλεπτο για να φτάσουν με την πρώτη επίθεση της τέταρτης περιόδου για πρώτη φορά στο +20 (67-47, 30'30'') με τρίποντο του Αμπρίνες. Λίγα λεπτά αργότερα όμως όλα άλλαξαν. Η Μπασκόνια έκανε την τελευταία της προσπάθεια να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Έκανε ένα εντυπωσιακό 18-2 και πλησίασε στους τέσσερις πόντους με τον Τζεκίρι να γράφει το 69-65 (36'45''). Ένα κάρφωμα του Μπράντον Ντέιβις έδωσε ανάσα στην Μπαρτσελόνα, η οποία ξαναβρήκε τον καλό της εαυτό και έφτασε στην τελική επικράτηση και την πρόκριση με το τελικό 77-68.

Αυτό που μένει να δει ενόψει του αυριανού τελικού, είναι αν ο Νίκολα Μίροτιτς, ο οποίος πάτησε λίγο άτσαλα στο παρκέ μετά από τη διεκδικήση ενός ριμπάουντ στο 24' του αγώνα και φάνηκε να "τραντάχτηκε" αποχωρώντας από το παρκέ κρατώντας τα πλευρά του, έχει κάτι που μπορεί να τον κρατήσει εκτός ή ήταν απλά το "σοκ" της στιγμής.

Μίροτις και Κόρι Χίγγινς με 16 και 15 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Καταλανών, ο Κάιλ Κούριτς πρόσθεσε 10 και με επτά ριμπάουντ ήταν ο κορυφαίος στον τομέα αυτό για την ομάδα του, ενώ ο Νικ Καλάθης είχε τέσσερις πόντους με 1/5 σουτ εντός πεδιάς, αλλά πρόσθεσε πέντε ριμπάουντ, οχτώ ασίστ και μία τάπα στο ενεργητικό του σε 23'57''.

Για την Μπασκόνια ο Πιέρια Χένρι ήταν και πάλι ο κορυφαίος με 19 πόντους, αν και η Μπαρτσελόνα κατάφερε να περιορίσει τη δημιουργία του (μία ασίστ σε 31'45'') κάτι που τελικά στοίχισε στην ομάδα του. Ο Τζεκίρι πρόσθεσε 15 πόντους και έξι ριμπάουντ και από 10 είχαν οι Βιλντόζα και Πολονάρα.

(ΑCB PHOTO)

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ