22.1 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα φετινά συμβόλαια και ο Λούντζης

Η προετοιμασία της ΑΕΚ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο είναι δεδομένο ότι έχει αρχίσει, όμως σε θεωρητικό επίπεδο. Δηλαδή, βρίσκεται ακόμα στη φάση των σκέψεων που γίνονται και των ιδεών που πέφτουν στο τραπέζι όσον αφορά την εικόνα που θα παρουσιάσει η ομάδα του χρόνου. Για να ξεκινήσει και στην πράξη η προετοιμασία, θα πρέπει να τελειώσει οριστικά η φετινή σεζόν.

Κι αν στο αγωνιστικό της κομμάτι η σεζόν έχει πράγματι ολοκληρωθεί, αφού το πρωτάθλημα διακόπηκε οριστικά και το BCL θα τελειώσει στο ξεκίνημα της νέας περιόδου, δεν συμβαίνει το ίδιο με τους λογαριασμούς με τους παίκτες, που παραμένουν ανοικτοί. Το τι θα γίνει με τα φετινά συμβόλαια των παικτών είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όλες τις ομάδες του κόσμου και φυσικά η ΑΕΚ δεν αποτελεί εξαίρεση. 

Η απουσία κεντρικών συμφωνιών (ο ΕΣΑΚΕ με τον ΠΣΑΚ δεν τα βρήκαν σε ό,τι αφορά τη Basket League, ενώ στο BCL δεν υπήρχε η δυνατότητα για διαπραγματεύσεις σε κεντρικό επίπεδο) υποχρεώνει την ΚΑΕ να διαπραγματευθεί με τους δικούς της αθλητές ξεχωριστές συμφωνίες. Οι σχετικές συζητήσεις έχουν αρχίσει εδώ και καιρό και, όπως αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες, βρίσκονται σε πολύ καλό δρόμο.

Διαπιστώνεται κλίμα συναίνεσης και αλληλοκατανόησης μεταξύ της διοίκησης και των παικτών, αφού η μεν πρώτη φέρεται να αναγνωρίζει ότι οι αθλητές θα πρέπει να πάρουν κάτι παραπάνω από τα δεδουλευμένα τους μέχρι τη στιγμή της διακοπής (65% των συμβολαίων), οι δε παίκτες αναγνωρίζουν από την πλευρά τους πως δεν μπορούν να επιμένουν στην εξόφληση ολόκληρης της αξίας των συμβολαίων τους σε συνθήκες ακραίας οικονομικής κρίσης, όπως αυτή που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Συνεπώς, όλα δείχνουν πως για τα φετινά θα υπάρξει συμφωνία με όλους τους αθλητές και η σεζόν θα τελειώσει χωρίς παρατράγουδα.

Όταν θα κλείσουν οριστικά αυτές οι συμφωνίες, η ΑΕΚ θα περάσει στο επόμενο βήμα, που είναι ο καταρτισμός του μπάτζετ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Όπως σας έχουμε ήδη ενημερώσει, πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν περικοπές σε σχέση με φέτος, αλλά το μέγεθός τους θα εξαρτηθεί από τον τελικό απολογισμό της ζημιάς που θα προκαλέσει ο κορωνοϊός στα ταμεία της ΚΑΕ. Κι αυτός ο απολογισμός δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. 

Όταν, πάντως, γίνει γνωστό και το μπάτζετ, τότε η ΑΕΚ θα μπορέσει να περάσει στις συζητήσεις με τους παίκτες από τη φετινή ομάδα, που θέλει να κρατήσει και του χρόνου. Σας έχουμε ενημερώσει πως επιθυμία του Ηλία Παπαθεοδώρου και των συνεργατών του είναι να διατηρηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό ο ελληνικός κορμός (Ζήσης, Γκίκας, Ρογκαβόπουλος, Χρυσικόπουλος, Γιάνκοβιτς, Κακλαμανάκης, Τολιόπουλος, Γιαννόπουλος, Μαυροειδής, από αυτούς μόνον οι τρεις πρώτοι έχουν εγγυημένα συμβόλαια για τη νέα σεζόν) και να παραμείνουν επίσης οι Λάνγκφορντ, Ματσιούλις και Σλότερ. Οι συζητήσεις θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση και από την έκβασή τους θα εξαρτηθεί ο μεταγραφικός σχεδιασμός.

Θέλει Λούντζη

Σε κάθε περίπτωση, η ΑΕΚ φαίνεται πως θα δραστηριοποιηθεί μεταγραφικά κυρίως στο εξωτερικό, αφού στην ελληνική αγορά δεν δείχνει να υπάρχει κάτι που θα μπορούσε να διεκδικήσει, ειδικά εφόσον καταφέρει να κρατήσει τον ελληνικό κορμό της. Ένας παίκτης, πάντως, για τον οποίον ο Ηλίας Παπαθεοδώρου ενδιαφέρεται διαχρονικά, γιατί είναι από τα αγαπημένα του παιδιά, είναι ο Μιχάλης Λούντζης.

Ο 22χρονος και ύψους 1,98μ. γκαρντ βρίσκεται στο στόχαστρο του Παπαθεοδώρου από πέρυσι το καλοκαίρι (οι δυο τους γνωρίζονται καλά από τη συνεργασία τους στις "μικρές" εθνικές ομάδες), ωστόσο ο σοβαρός τραυματισμός του στο γόνατο έβαλε προσωρινά "πάγο" στο ενδιαφέρον. Όμως ο Λούντζης επανήλθε παίζοντας αρκετά καλά στο Λαύριο ως τη στιγμή της διακοπής και πλέον οι συνθήκες για να υπογράψει στην ΑΕΚ είναι πολύ πιο ευνοϊκές.

Όμως, το αν η ΑΕΚ θα τον αποκτήσει τελικά εξαρτάται και από άλλες παραμέτρους, η βασικότερη εκ των οποίων αφορά την επιστροφή του Δημήτρη Μωραΐτη από τον δανεισμό του στον Κολοσσό. Με δεδομένα αφενός την παραμονή των Ζήση, Γκίκα και αφετέρου το ότι θα αποκτηθούν δύο ξένοι γκαρντ (ή ένας εφόσον μείνει Λάνγκφορντ), θα υπάρχουν τρεις νεαροί παίκτες (Λούντζης, Μωραΐτης και Τολιόπουλος) για μία θέση στη 12άδα. Ο συνωστισμός θα είναι μεγάλος κι ο Ηλίας Παπαθεοδώρου θα πρέπει να πάρει τις αποφάσεις του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ