24.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Τα φαβορί, η… εξαίρεση και η παραπαίουσα Φενέρ (vids)

Η Μπασκόνια και η Ζαλγκίρις επιβεβαίωσαν τον τίτλο του το φαβορί απέναντι σε Ολυμπιακό και Βιλερμπάν αντίστοιχα, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα που πέτυχε διπλό μέσα στην έδρα της Άλμπα, ενώ η Φενέρμπαχτσε έχασε και στο Μιλάνο από την Αρμάνι, απογοητεύοντας έπειτα από τις τέσσερις πρώτες αγωνιστικές της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Στη Βιτόρια, ο Ολυμπιακός έμοιαζε να θέλει αλλά να μην μπορεί. Η Μπασκόνια ήταν ανώτερη κι έφτασε στη νίκη με 82-66 έχοντας πλέον ρεκόρ 2-2, με τους «ερυθρόλευκους» να πέφτουν λογικά στο 2-2. Οι Πειραιώτες είδαν τους αντιπάλους τους να κυριαρχούν απόλυτα στον τομέα των ριμπάουντ με 51-31. Ο Τόκο Σενγκέλια ήταν ασταμάτητος με 25 πόντους και 9 ριμπάουντ, ενώ ο Γιουσουφά Φαλ «σκέπασε» τα καλάθια με 8 ππόντους και 16 ριμπάουντ. Από την πλευρά της ομάδας του Κεστούτις Κεμζούρα, ο Μπράντον Πολ προσπάθησε με 15 πόντους (5/9) τρίποντα, ενώ ο Νίκολα Μιλουτίνοφ ήταν απελπιστικά μόνος στη ρακέτα και δεν έγιναν αισθητοί οι 9 πόντοι και τα 10 «σκουπίδια» που μάζεψε. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Μεγάλη νίκη για την Μπασκόνια η οποία έφτασε τις τρεις διαδοχικές επιτυχίες, «λυγίζοντας» σχετικά άνετα τη Φενέρμπαχτσε στο «Μεντιολάνουμ Φόρουμ» με 87-74. Οι Λομβαρδοί έχουν πλέον ρεκόρ 3-1, ενώ το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς απογοητεύει κι έχει μείνει μόλις με μία νίκη έπειτα από τις τέσσερις πρώτες «στροφές». Ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ήταν απολαυστικός για τους νικητές με 22 πόντους, ενώ για τους ηττημένους, Γιαν Βέσελι και Ζόφρι Λοβέρν προσπάθησαν σημειώνοντας από 14 πόντους. Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

«Πύρρειος» αποδείχτηκε η νίκη της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μέσα στην έδρα της Άλμπα Βερολίνου με 82-66. Οι πρωταθλητές Ευρώπης συνέχισαν την αήττητη πορεία τους που τους φέρνει στην κορυφή της βαθμολογίας παρέα με την Μπαρτσελόνα με 4-0, ενώ οι Βερολινέζοι έχουν μείνει στη νίκη της πρεμιέρας επί της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης. Η δυσάρεστη είδηση του αγώνα ήταν ο τραυματισμός του Ουίλ Κλάιμπερν, με τον Αμερικανό φόργουορντ να τραυματίζεται στο γόνατοΔιαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Στον πρώτο χρονικά αγώνα, αλλά εκείνον με την πιο αναμενόμενη εικόνα, η Ζαλγκίρις με «όπλο» την άμυνά της έκαμψε την αντίσταση της Βιλερμπάν με 70-56, έχοντας πλέον το απόλυτο στην έδρα της. Ο Ζακ Λεντέι σημείωσε 13 πόντους και μάζεψε 8 ριμπάουντ, ενώ ο 18χρονος Εσθονός γκαρντ Κερ Κρίισα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του κι αποθεώθηκε από τον κόσμο των πρωταθλητών Λιθουανίας, με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να σχολιάζει τα όσα συνέβησαν στη «Ζαλγκίριο Αρένα». Διαβάστε λεπτομέρειες ΕΔΩ.

Δείτε την αναλυτική βαθμολογία έπειτα από τέσσερις αγωνιστικές ΕΔΩ.

Δείτε το πρόγραμμα της επόμενης αγωνιστικής ΕΔΩ και της μεθεπόμενης ΕΔΩ, καθώς ακολουθεί η πρώτη «διαβολοβδομάδα» της σεζόν.

Διαβάστε λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του Κλάιμπερν ΕΔΩ.

Δείτε τη συνάντηση του Λουίς Σκόλα με τον... παλιόφιλό του ΕΔΩ.

Δείτε το... σπάνιο κάρφωμα του Αρτούρας Μιλάκνις ΕΔΩ.

Δείτε την όμορφη φάση της Άλμπα Βερολίνου ΕΔΩ.

Δείτε τον αιφνιδιασμό της Αρμάνι Μιλάνο ΕΔΩ.

Δείτε το κάρφωμα του Γιαν Βέσελι ΕΔΩ και του Ντέρικ Ουίλιαμς ΕΔΩ.

Δείτε videos απ' όλες τις αναμετρήσεις:



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ