20.6 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

«Σοκαρίστηκε» αλλά δεν πτοήθηκε η ΤΣΣΚΑ! (vids/pics)

Το «τρένο» της ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν σταμάτησε ούτε στην Γερμανία με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να κάνει το καθήκον της απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου (82-66) και να διατηρεί το αήττητο στη Εuroleague. Το σπουδαίο διπλό της ΤΣΣΚΑ «σημαδεύτηκε» από τον σοβαρό τραυματισμό του Ουίλ Κλάιμπερν. Κορυφαίοι για ακόμη μία φορά οι Μάικ Τζέιμς και Νταρούν Χίλιαρντ με 22 και 21 πόντους αντίστοιχα.

Η έδρα της Άλμπα δεν μπόρεσε να... αντισταθεί στην ανωτερότητα των πρωταθλητών Ευρώπης και «έσπασε» για πρώτη φορά φέτος. Η αστοχία από τη γραμμή των βολών,το πολύ κακό τρίτο δεκάλεπτο αλλά και οι «δαιμόνιοι» Τζέιμς και Χίλιαρντ αποδείχθηκαν... μοιραία για την ομάδα του Αϊτο Ρενέσες με αποτέλεσμα να δεχθεί την τρίτη σερί ήττα στη διοργάνωση (82-66 ).

Όπως περιμέναμε μπήκαν οι δύο ομάδες στον αγώνα με το επιθετικό τους... ταπεραμέντο να κυριαρχεί και με αρκετά εύστοχα σουτ από κοινού το σκορ βρισκόταν στα πρώτα λεπτά με 8-7 υπέρ των γηπεδούχων. Στη συνέχεια οι Ρώσοι πήραν αμέσως το προβάδισμα (13-8) με τους Χίλιαρντ και Τζέιμς να αποτελούν τους δύο ακρογωνιαίους λίθους της επίθεσης μα 6 πόντους έκαστος. Με την ΤΣΣΚΑ σε καλή κατάσταση έξω από τη γραμμή του τριπόντου διατήρησε το σκορ μέχρι το τέλος της πρώτης περιόδου (17-15).

Η ομάδα του Αϊτο Ρενέσες μπήκε αποφασισμένη στην δεύτερη περίοδο περνώντας μπροστά με τρίποντο του Γκιεντράτις (18-17). Στη συνέχεια μίλησαν οι άμυνες και στα μέσα της περιόδου κρατούσαν το προβάδισμα οι Γερμανοί με δύσκολο τρίποντο του Σνάιντερ (23-21). Στα μέσα της περιόδου έπεσε άτσαλα στο παρκέ ο Κλάιμπερν δείχνοντας σοβαρός ο τραυματισμός και αποχώρησε δακρυσμένος προς στα αποδυτήρια. Αυτό το... σοκ δεν «μπλόκαρε» την ΤΣΣΚΑ με το τέλος του ημιχρόνου να την βρίσκει μπροστά με 39-34.

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκε το παιχνίδι στις αρχές της τρίτης περιόδου με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να προσπαθεί με πρωτεργάτη τον Τζέιμς να φτιάξει μια διαφορά (47-39) με τους γηπεδούχους να σημειώνουν μόλις 5 πόντους σε 5 λεπτά. Τα απανωτά λάθη στην επίθεση για την Άλμπα έδωσε την ευκαιρία στην ΤΣΣΚΑ να φτάσει για πρώτη φορά την διαφορά σε διψήφια επίπεδα (51-39). Οι κακές επιλογές των γηπεδούχων και τα συνεχόμενα τρίποντα του Χίλιαρντ εκτόξευσαν τη διαφορά στο 61-42.

Στην τελευταία περίοδο η Άλμπα ήθελε να κάνει την προσπάθειά της αλλά δεν μπορούσε εξαιτίας των χαμένων βολών αλλά και της αστοχίας της γενικά. Η άμυνα των Γερμανών... έσφιξε και δυσκόλεψε τις προσπάθειες της ρωσικής ομάδας δείχνοντας καθόλου καλή δημιουργία και έμπνευση στην επίθεση, μένοντας στους δύο πόντους για τέσσερα λεπτά αλλά τελικά έδωσε τη λύση ο Στρέλνιεκς με μακρινή... βόμβα (66-51). Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να φτάσουν τη διαφορά μέχρι το (70-55) και από εκείνο το σημείο και μετά δεν κατάφερε να πετύχει κάτι καλύτερο με την ήττα να έρχεται δικαίως από την ΤΣΣΚΑ με 82-66.

 

Ο ΗΓΕΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΑΤΥΧΟΣ:

Για ακόμη ένα ματς ο Μάικ Τζέιμς πήρε... από το χέρι την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την οδήγησε στο απόλυτο με 4/4 νίκες. Ο Αμερικανός γκαρντ φαίνεται να ταιριάζει με το υπόλοιπο σύνολο του Δημήτρη Ιτούδη και να δείχνει από νωρίς ότι θα αποτελέσει τον ηγέτη των πρωταθλητών Ευρώπης. Απόψε ο Μάικ Τζέιμς ήταν ο πρώτος σκόρερ με 22 πόντους (5/8διπ., 3/8τριπ.,3/5βολ.) ενώ μάζεψε 3 ριμπάουντ, μοίρασε 5 ασίστ και έκανε 2 κλεψίματα. Από την άλλη όλα αυτά μπορούν να έρθουν σε δεύτερη μοίρα από τον σοβαρό τραυματισμό του περσινού ΜVP των περσινών τελικών, Ουίλ Κλάιμπερν. Ο Αμερικανός φόργουορντ τραυματίστηκε σοβαρά στην δεύτερη περίοδο και δεν μπόρεσε να επιστρέψει ξανά στο παρκέ με τους φόβους για μεγάλη ζημιά να «φουντώνουν».

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Η ανωτερότητα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στον αγώνα απεικονίστηκε στα στατιστικά μετά το τέλος του ματς, όπου οι Ρώσοι κυρίευσαν σχεδόν σε όλα. Καθοριστικό για την Άλμπα ήταν το 59,1% στις βολές (13/22) έναντι των Ρώσων με 75% (12/16). Η μοναδική κατηγορία που βρέθηκε πίσω η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη είναι στα λάθη όπου υπέπεσε σε 20 έναντι 14 των γηπεδούχων αλλά τα κάλυψαν με τα ριμπάουντ μαζεύοντας 39 έναντι μόλις 27 των Γερμανών.

Τα δεκάλεπτα: 15-17, 34-39, 42-61, 66-82

Δείτε εδώ τα στατιστικά του αγώνα:

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ