23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Τα σενάρια πρόκρισης για την Ελλάδα

Η Εθνική Ελλάδας θα πρέπει να κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία, στον τελευταίο αγώνα της στη Ναντζίνγκ, για να εξασφαλίσει την πρόκριση στους «16» του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Σε περίπτωση ήττας, θα δώσει αγώνες κατάταξης για τις θέσεις 17-32, με στόχο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα για την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Προολυμπιακό Τουρνουά που θα γίνει το καλοκαίρι του 2020, πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο. Τo Basketa.gr σας παρατάσσει όλα τα σενάρια που αφορούν στην πρόκριση της «γαλανόλευκης» στα προημιτελικά.

Εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα επιβληθεί της Νέας Ζηλανδίας θα διασταυρωθεί με τον 5ο Όμιλο και θα παίξει, στη δεύτερη φάση, με τις ΗΠΑ και μία εκ των Τουρκίας, Τσεχίας. Στο νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί θα πρέπει, οπωσδήποτε, να κερδίσει για να έχει ελπίδες πρόκρισης στους «8», αφού με δύο ήττες αποκλείεται ό,τι κι αν γίνει. Θυμίζουμε πως οι ομάδες μεταφέρουν όλα τα αποτελέσματα της πρώτης φάσης, ακόμα και κόντρα στις ομάδες που θα αποκλειστούν. Με τις ΗΠΑ να θεωρούνται το φαβορί για να κερδίσουν την Ιαπωνία στην τελευταία αναμέτρησή τους στη Σαγκάη και να περνούν με ρεκόρ 3-0, μένει να δούμε τι θα γίνει στο ματς Τουρκία-Τσεχία, ο νικητής του οποίου θα προκριθεί με 2-1, όπως δηλαδή και η Ελλάδα, εφόσον -όπως προείπαμε- κερδίσει τη Νέα Ζηλανδία. Η Βραζιλία μπορεί να περάσει ως αήττητη ή με δύο νίκες και μία ήττα, ανάλογα με το αποτέλεσμά της απέναντι στο Μαυροβούνιο, στην αυλαία του 6ου Ομίλου.

Τα σενάρια σε περίπτωση νίκης της Βραζιλίας επί του Μαυροβουνίου

Σε περίπτωση νίκης της Βραζιλίας επί του Μαυροβουνίου, η πρώτη θα περάσει με 3-0 νίκες όπως και οι ΗΠΑ και η Ελλάδα με 2-1 όπως και μία εκ των Τουρκίας, Τσεχίας. Για να προκριθούν στους «8» οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου θα πρέπει να κάνουν δύο νίκες εκείνοι και δύο ήττες η Βραζιλία για να περάσουν ως πρώτοι, με δεύτερες τις ΗΠΑ. Με δύο νίκες της Ελλάδας και ισάριθμες νίκες της Βραζιλίας, πρώτοι θα πλασαριστούν οι παίκτες του Αλεκσάνταρ Πέτροβιτς και δεύτεροι οι Έλληνες, με τους Αμερικανούς να μένουν εκτός. Στη διαφορά πόντων θα κριθεί η πρόκριση εφόσον η Εθνική μας κάνει δύο νίκες, οι ΗΠΑ κερδίσουν τη Βραζιλία και η τελευταία επιβληθεί της Τουρκίας ή της Τσεχίας, αφού θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία. Με δύο νίκες της Ελλάδας και μία νίκη της Βραζιλίας επί των ΗΠΑ, αλλά παράλληλα ήττα της στο άλλο ματς του ομίλου που θα δημιουργηθεί, η «γαλανόλευκη» θα περάσει ως δεύτερη, με πρώτους τους Βραζιλιάνους.

Σε περίπτωση νίκη της Ελλάδας επί των ΗΠΑ, αλλά ήττα της από την Τουρκία ή την Τσεχία, εφόσον η Βραζιλία κάνει δύο νίκες θα περάσει ως πρώτη και θα προκύψει τριπλή ισοβαθμία, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά πόντων. Εφόσον το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας μας χάσει από τις ΗΠΑ, αλλά κερδίσει την Τουρκία ή την Τσεχία και η Βραζιλία κάνει δύο νίκες, θα αποκλειστεί από τους «8». Το ίδιο θα συμβεί κι εάν η Ελλάδα κερδίσει τις ΗΠΑ και χάσει στον άλλον αγώνα της και η Βραζιλία κερδίσει τις ΗΠΑ, αλλά επίσης χάσει από την Τουρκία ή την Τσεχία. Εκτός προημιτελικών θα μείνουν οι διεθνείς μας κι εάν κερδίσουν την Τουρκία ή την Τσεχία, χάσουν από τις ΗΠΑ και η Βραζιλία χάσει από τους Αμερικανούς, αλλά κερδίσει στο άλλο παιχνίδι του ομίλου μία εκ των Τουρκίας, Τσεχίας. Εάν η Ελλάδα νικήσει μόνο την Τουρκία ή την Τσεχία και η Βραζιλία κάνει δύο ήττες, οι ΗΠΑ θα προκριθούν ως πρώτες και η χώρα μας με τους Βραζιλιάνους θα ισοβαθμήσουν στη δεύτερη θέση, με την πρόκριση να κρίνεται στη διαφορά πόντων.

Πρόγραμμα:
1η αγωνιστική: ΗΠΑ-Ελλάδα και Βραζιλία-Τουρκία/Τσεχία
2η αγωνιστική: ΗΠΑ-Βραζιλία και Ελλάδα-Τουρκία/Τσεχία

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):
1. ΗΠΑ (3-0) 6
2. Βραζιλία (3-0) 6
3. Τουρκία/Τσεχία (2-1) 5
4. Ελλάδα (2-1) 5

Τα σενάρια σε περίπτωση ήττας της Βραζιλίας από το Μαυροβούνιο

Σε περίπτωση νίκης του Μαυροβουνίου επί της Βραζιλίας, με δύο νίκες της Ελλάδας και δύο ήττες της Βραζιλίας -στο νέο όμιλο που θα δημιουργηθεί- αμφότερες θα προκριθούν στους «8», με τις ΗΠΑ να αποκλείονται. Εάν η χώρα μας κάνει το «δύο στα δύο», οι ΗΠΑ κερδίσουν τη Βραζιλία και η τελευταία επιβληθεί μίας εκ των Τουρκίας, Τσεχίας θα προκριθούν στα προημιτελικά η Ελλάδα ως δεύτερη και οι ΗΠΑ ως πρώτες. Με δύο νίκες της Εθνικής μας, νίκη της Βραζιλίας επί των ΗΠΑ, αλλά ήττα της από την Τουρκία ή την Τσεχία, η πρόκριση θα κριθεί στη διαφορά των πόντων μεταξύ της «γαλανόλευκης», των παικτών του Γκρεγκ Πόποβιτς και των Βραζιλιάνων.

Εφόσον η Ελλάδα κερδίσει τις ΗΠΑ, αλλά χάσει στον άλλον αγώνα της και η Βραζιλία πετύχει δύο νίκες, τότε στους «8» θα περάσουν οι Βραζιλιάνοι και οι Έλληνες, με τους Αμερικανούς να μένουν εκτός. Η χώρα μας θα αποκλειστεί εάν νικήσει την Τουρκία ή την Τσεχία, αλλά χάσει από τις ΗΠΑ και παράλληλα η Βραζιλία κερδίσει δις. Δεν θα περάσει στους «8» κι αν ηττηθεί από την Τουρκία ή την Τσεχία ενώ έχει επιβληθεί των ΗΠΑ και η Βραζιλία κερδίσει τους Αμερικανούς, αλλά χάσει από την Τουρκία ή την Τσεχία. Με νίκη της Ελλάδας επί της Τουρκίας ή της Τσεχίας και ήττα της από τις ΗΠΑ, η χώρα μας θα αποκλειστεί εφόσον η Βραζιλία χάσει από τις ΗΠΑ αλλά κερδίσει την Τουρκία ή την Τσεχία. Ως δεύτερη, με πρώτες τις ΗΠΑ, θα περάσει το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα εφόσον κερδίσει την Τουρκία ή την Τσεχία και χάσει από τους Αμερικανούς και παράλληλα η Βραζιλία ηττηθεί και στα δύο παιχνίδια του νέου ομίλου που θα δημιουργηθεί.

Πρόγραμμα:
1η αγωνιστική: ΗΠΑ-Ελλάδα και Βραζιλία-Τουρκία/Τσεχία
2η αγωνιστική: ΗΠΑ-Βραζιλία και Ελλάδα-Τουρκία/Τσεχία

Η βαθμολογία (Σε 3 αγώνες):
1. ΗΠΑ (3-0) 6
2. Βραζιλία (2-1) 5
3. Τουρκία/Τσεχία (2-1) 5
4. Ελλάδα (2-1) 5



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ