23.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Τα προκριματικά του BCL μια πονεμένη, ελληνική ιστορία (pics, vids)

Η τρίτη δεν ήταν και φαρμακερή και όπως και να το προσεγγίσει κανείς, σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Καμία ελληνική ομάδα δεν μπορεί να πάρει αψήφιστα τη διαδικασία των προκριματικών του BCL και η τριάδα αποτυχιών που συμπληρώθηκε χθες, θα πρέπει εφεξής να αποτελεί οδηγό για τις επόμενες.

 


Το ενισχυμένο και φιλόδοξο φέτος Περιστέρι δεν… μέτρησε καλά την Κλουζ και σε κάθε περίπτωση φάνηκε ανέτοιμο για έναν αγώνα αυτών των απαιτήσεων. Μία ομάδα με οχτώ νέους παίκτες δεν μπορεί να είναι έτοιμη στις 15 Σεπτεμβρίου και αυτό δεν είναι ούτε δικαιολογία, ούτε ελαφρυντικό για το Περιστέρι.

 

 

Είναι όμως μία πραγματικότητα την οποία θα έπρεπε με κάποιο τρόπο να διαχειριστεί. Θα μπορούσε να το κάνει ακόμη κι αν λάμβανε υπόψη του τις προηγούμενες ελληνικές απόπειρες.

 

 


Το Περιστέρι την πάτησε όπως ο Άρης το 2018 και ο Ηρακλής το 2020. Ο Άρης μέσα από τη διαδικασία διπλών αγώνων, που θεωρητικά προσφέρουν και μία δεύτερη ευκαιρία, έχασε τον στόχο των ομίλων του BCL του 2018-19. Το εμπόδιο της Ντιναμό Τιφλίδας ήταν χαμηλό και το ξεπέρασε με δύο νίκες, 90-64 εκτός και 92-54 εντός έδρας. Η Νίζνι Νόβγκοροντ ήταν μία διαφορετική υπόθεση. Είχε στο ρόστερ της τον μετέπειτα και επί μία διετία παίκτη του Άρη, Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς και τον νυν παίκτη του Παναθηναϊκού Κέντρικ Πέρι.

 


Παρότι o Άρης τη νίκησε στη Ρωσία με 65-63, στο «Παλέ» αποδείχτηκε κατώτερος των περιστάσεων, μόλις που έφτασε τους 50 πόντους αφού είχε 14/50 σουτ και μοιραία ηττήθηκε με 51-62, μένοντας εκτός ομίλων.

 

 

 

 


Η Κύπρος πλήγωσε τον Ηρακλή

 


Στη θέση που βρέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2018 ο Άρης και χθες το Περιστέρι, ήταν πριν από ένα χρόνο ο Ηρακλής. Μέσα από διαφορετική διαδικασία αγώνων, αφού οι αγώνες έγιναν νοκ άουτ μέσα από ομίλους. Με νέο προπονητή (Ζιάγκος) και εννιά νέα πρόσωπα στο ρόστερ του, έχασε έναν στόχο που θεωρούσε σχεδόν αυτονόητο, μένοντας εκτός ομίλων του BCL.

 


Ο περσινός Ηρακλής έμεινε εκτός από το πρώτο παιχνίδι του στα προκριματικά της περσινής διοργάνωσης, όπως δηλαδή χθες το Περιστέρι. Παίζοντας στη Λευκωσία κόντρα στον Κεραυνό Στροβόλου διεκδίκησε μέχρις εσχάτων τη νίκη-πρόκριση. Ηττήθηκε όμως με 96-94 στην παράταση και συνέχισε στο FIBA Europe Cup.

 

 


Δεν είναι ελληνικό φαινόμενο

 

 

Μπορεί να μην αποτελεί παρηγοριά για το Περιστέρι ή και για τις δύο ομάδες της Θεσσαλονίκης που βρέθηκαν στην ίδια θέση τα προηγούμενα χρόνια, όμως η διαδικασία των προκριματικών του BCL αποδείχτηκε δύσκολη και για κάποιες άλλες ευρωπαϊκές ομάδες που κουβαλάνε μεγάλα brand names.

 


Στα προκριματικά του 2017-18, η κάποτε πρωταθλήτρια Ευρώπης Μπανταλόνα αποκλείστηκε και μέσα μάλιστα από διπλούς αγώνες, από την Κατάγια. Ένα χρόνο μετά, στα προκριματικά του 2018-19, η Χάποελ Τελ Αβίβ έμεινε έξω από την πρώτη φάση αφού έπεσε πάνω στη Σαρλερουά που κάλυψε εύκολα το -3 του αγώνα του Ισραήλ. Στη δεύτερη φάση πιάστηκε στον ύπνο η Εστουδιάντες που νίκησε στο πρώτο ματς την Τορούν με 68-60 αλλά έχασε με 15 στη Μαδρίτη (69-84) και αποκλείστηκε. Στην ίδια φάση της ίδιας σεζόν, τέθηκε νοκ άουτ η Καντού με δύο ήττες από την Αντβέρπ.

 


Τα προκριματικά της σεζόν 2019-20 δεν έκρυβαν κάποια αξιοσημείωτη έκπληξη ενώ αυτά της περσινής σεζόν άφησαν εκτός ομίλων την Άνβιλ (από τη Μονς) και τη Νεπτούνας (από την Τσμόκι-Μινσκ).



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ