18 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Περιστέρι-Κλουζ 74-84: Του… έκοψε τα φτερά (pics)

Το Περιστέρι εμφανίστηκε σε σημαντικά χρονικά σημεία του ματς ανέτοιμο στο να διαχειριστεί τις λεπτομέρειες και η Κλουζ Ναπόκα ήταν πολύ πιο έτοιμη χάρη στο «δεμένο» της σύνολο, με τους πρωταθλητές Ρουμανίας να περνούν από το «Ανδρέας Παπανδρέου» με 84-74, «σβήνοντας» το όνειρο του BCL και αντιμετωπίζοντας στον τελικό της Παρασκευής (17/9) την Φρίμπουργκ για το ελληνικό εισιτήριο.

Οι δύο ομάδες διαγωνίστηκαν στην αρχή για το ποια είναι... πιο ανέτοιμη, με το Περιστέρι ειδικά να είναι άστοχο, ενώ στην άμυνά του έβρισκε μερικές λύσεις στην πλάτη κυρίως του αδήναμου Μπράουν η Κλουζ, τελειώνοντας φάσεις κοντά στο καλάθι. Αφού πρώτα αμφότεροι «κόλλησαν» στο 8-12, που υπήρχε από τα μέσα της πρώτης περιόδου, οι Ρουμάνοι είχαν απάντηση και στα τρίποντα των επιρρεπών στο λάθος γηπεδούχων, που έφτασαν τα επτά σφάλματα στο δεκάλεπτο, τη στιγμή που οι αντίπαλοί τους έπαιρναν και τα επιθετικά ριμπάουντ, για να προηγηθούν στο τέλος με ένα δίκαιο +7 (13-20).

Οι παίκτες του Μανωλόπουλου έκαναν πολύ πιο σκληρή την άμυνά τους στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, ο Μωραΐτης βοήθησε στην περιφέρεια και ο Μορέιρα «θωράκισε» καλύτερα τη ρακέτα, με τους δύο να πρωταγωνιστούν και μπροστά, για να ισοφαρίσουν οι οικοδεσπότες σε 27-27 στα μέσα του δεκαλέπτου με τρίποντο του Πέτεγουεϊ. Το ματς, εκεί, άνοιξε, τα σουτ άρχισαν να μπαίνουν και από τις δύο πλευρές, αλλά το Περιστέρι είχε επιπλέον τις λύσεις του Μορέιρα, του ΜακΚρί και του Μπράουν από κοντά, διατηρώντας με τελείωμα του τελευταίου «βραχεία κεφαλή» στο ημίχρονο (40-39).

Το Περιστέρι επιχείρησε να βρει κάποιες λύσεις από κοντά στην αρχή της τρίτης περιόδου με τις βοήθειες των Χρυσικόπουλου και Μπράουν, αλλά δεν ξέφυγε πέρα από το 47-44 στο 23ο λεπτό, αφού στην απέναντι πλευρά δινόταν το σουτ στους Ρουμάνους, ενώ και ο Χογκ έδινε ανάσες με σκορ από τη ρακέτα, με αποτέλεσμα εκείνοι να έχουν τα ηνία. Ούτε κι εκείνοι, όμως, έφτασαν πιο πάνω από το +4, επιβεβαιώνοντας το πόσο κλειστό ήταν το παιχνίδι, για να «γράψει» από τη γραμμή των βολών το 59-61 ο Μίλερ.

Οι γηπεδούχοι επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν την Κλουζ, με ένα σερί 6-0 που είχε ξανά την «υπογραφή» του Μπράουν να δείχνει πως έπαιρναν και πάλι κεφάλι στο σκορ (65-61 στο 32'), αλλά ο «δαιμόνιος» Κάτιτς απάντησε για ένα 0-7 των παικτών του Σιλβασάν, που έβαζαν πολύ δύσκολα σε ένα σκληρό τέταρτο δεκάλεπτο, όπως ξεκινούσε (65-68 στο 34'). Οι δύο πλευρές εναλλάσσονταν στο σκορ σε ένα «χιτσκοκικό» φινάλε, με τη ρουμανική ομάδα να παίρνει τον πρώτο λόγο στα 87" για τη λήξη χάρη σε τρίποντο του Στιούαρτ (73-77). Το τρίποντο του Ρίτσαρντ, αμέσως μετά από ένα λάθος του Περιστερίου, στα 50", «σκότωσε» και τους παίκτες του Μανωλόπουλου, που αποχαιρέτησαν το όνειρο (74-84).

Δεκάλεπτα: 13-20, 40-39, 59-61, 74-84

Ο ΔΙΨΗΦΙΟΣ ΚΑΙ... Ο ΔΑΙΜΟΝΙΟΣ: Πολλοί περίμεναν τον Πάτρικ Ρίτσαρντ να ξεχωρίσει από τους Ρουμάνους, κάτι που έκανε με εντυπωσιακά στατιστικά στους 15 πόντους με έξι ριμπάουντ και 12 ασίστ, αλλά ο πιο καθοριστικός ήταν ο Τόνι Κάτιτς, που δικαιώνει απόλυτα την επιλογή της Κλουζ για τη θέση του πλέι μέικερ, ολοκληρώνοντας με 16 πόντους και πέντε ασίστ, σκοράροντας και δημιουργώντας σε κρίσιμα σημεία. Καθοριστικός ήταν και ο Ελάιζα Στιούαρτ με 17 πόντους και επτά ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Δεν είναι μονάχα οι τρεις παραπάνω κατοχές της Κλουζ (10-9 επιθετικά ριμπάουντ, 14-11 λάθη), αλλά και το γεγονός πως οι έμπειροι παίκτες της έβαλαν... στα καλάθια τους Περιστεριώτες με 23/32 δίποντα και ποσοστό σχεδόν στο 72%, έναντι 17/31 και ποσοστό κοντά στο 55% για τους γηπεδούχους.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ