19 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τα πάντα… εκτός από Κάιρι για Ντέιβις!

Οι Σέλτικς θέλουν να πιέσουν τους Πέλικανς, ώστε το καλοκαίρι να γίνει δικός τους ο Άντονι Ντέιβις, διαμηνύοντας πως συζητούν όλους τους παίκτες τους για ανταλλαγή, εκτός από τον Κάιρι Ίρβινγκ.

Πώς να μη γίνει «χαμός», όταν ο ίσως κορυφαίος σέντερ του κόσμου ζητά ανταλλαγή από την ομάδα του! Ο Άντονι Ντέιβις θέλει να φύγει από τους Νιου Όρλινς Πέλικανς και είναι δεδομένο, ότι μνηστήρες θα υπάρχουν πολλοί για την περίπτωσή του, ευελπιστώντας στο να κερδίσουν τη συμφωνία του συλλόγου και τη δική του υπογραφή, δημιουργώντας συνθήκες, για να πανηγυρίσουν έναν τίτλο.

Οι Τορόντο Ράπτορς, οι Μιλγουόκι Μπακς και οι Λος Άντζελες Λέικερς ήταν οι πρώτες ομάδες, που έδειξαν «ζωηρό» ενδιαφέρον, ώστε να τον αποκτήσουν... εδώ και τώρα, αλλά οι «Πελεκάνοι» δεν φαίνεται να ενδιαφέρονται ιδιαίτερα να τον δώσουν αυτή τη στιγμή, όπως διεμήνυσαν στους «Λιμνανθρώπους». Μπορεί ο ατζέντης του Ντέιβις να είναι ίδιος με αυτόν του ΛεΜπρόν Τζέιμς, αλλά το ενδεχόμενο μετακίνησης στην Καλιφόρνια δεν κρίνεται πιθανό τη δεδομένη στιγμή.

Ας μην ξεχνάμε, όμως και τους Μπόστον Σέλτικς. Οι τελευταίοι δεν μπορούν να αποκτήσουν τον «μονόφρυδο» αυτή τη στιγμή, λόγω ενός κανονισμού, που απαγορεύει τις επεκτάσεις συμβολαίων, που χρησιμοποιούνται από το 2011 για μερικούς παίκτες μετά τα συμβόλαια που είχαν ως «ρούκι». Ένα τέτοιο έχει και ο Κάιρι Ίρβινγκ, δεν μπορούν επομένως να συνυπάρξουν τώρα και οι δύο μαζί, με αναταλλαγή μεσούσης της αγωνιστικής περιόδου.

Μπορούν να συνυπάρξουν, όμως, το καλοκαίρι. Και οι «Κέλτες» φρόντισαν να στείλουν ήδη το μήνυμά τους στους Πέλικανς. «Ανταλλάζουμε τους πάντες, εκτός από τον Κάιρι», είπαν εν ολίγοις, βάζοντας «στο σφυρί» κάθε άλλο παίκτη τους, συμπεριλαμβανομένου και του Τζέισον Τέιτουμ, με τον Ντάνι Έιντζ να μοιάζει έτοιμος να πάρει και αυτό το ρίσκο, με έναν εκ των ανερχόμενων «υπεραστέρων» του ΝΒΑ, ενώ στην αρχή φαινόταν να μην το συζητά. Η διευκρίνιση αυτή έγινε, παράλληλα, επειδή υπήρχε ακόμη και το ενδεχόμενο της απλής ανταλλαγής Ίρβινγκ-Ντέιβις, το οποίο... δε θέλουν στη Μασαχουσέτη καν να σκέφτονται.

Είναι εμφανής, ασφαλώς, η πρόθεση των Σέλτικς να δημιουργήσουν κατά βάση ένα δίδυμο αποτελούμενο από τους Ίρβινγκ και Ντέιβις, «χτίζοντας» έτσι ένα ρόστερ για τίτλο. Και με αυτά τα δεδομένα, κανείς δεν μπορεί να τους ξεγράψει. Ειδικά, δε, αν δεν υπάρξει συμφωνία με σύλλογο μέχρι την τελευταία ημέρα των ανταλλαγών και έρθουμε στο καλοκαίρι, οι πιθανότητές τους θα γίνουν πιο ισχυρές.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ