19 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Τα μείον πέντε δεν είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος της Basket League

Λιγότερο από μήνας έμεινε για το προγραμματισμένο τζάμπολ της Basket League και οι εκκρεμότητες ούτε λίγες είναι αμελητέες.

Τρεις ΚΑΕ δεν έχουν λάβει πιστοποιητικό από την ΕΕΑ, οι δύο μάλιστα δις, αφού έχει απορριφθεί και η προσφυγή τους. Αρης και Κολοσσός με τις αποφάσεις και τους νόμους που ισχύουν σήμερα βρίσκονται στην εκκίνηση με μείον, στην καλύτερη περίπτωση, πέντε βαθμούς. Το ίδιο ισχύει σήμερα και για τον Απόλλωνα Πάτρας ο οποίος όμως δεν έχει φτάσει ακόμα στην επανεξέταση του φακέλου του.

Αλλες δύο ΚΑΕ δεν έχουν μάθει την ετυμηγορία της ΕΕΑ, η ΑΕΚ και ο Ηρακλής. Χωρίς αυτό να μπορεί να ερμηνευτεί, μπορεί απλά να μην έχει φτάσει η σειρά τους να εξεταστούν, θα δείξει.


Υπάρχει όμως και κάτι άλλο πολύ πιο σοβαρό που ακούγεται εσχάτως. Οτι στο μετοχολόγιο μιας από τις 13 ΚΑΕ έχει εντοπιστεί ένα μεγάλο πρόβλημα. Ενας μέτοχος, όχι κύριος αλλά ποσοστού που εμπίπτει στο έλεγχο από τον νόμο, έχει βεβαρυμένο ποινικό μητρώο. Κι αν δεν είναι σπάνιο στον κόσμο των επιχειρήσεων κάποιος να δεχτεί κάποια στιγμή στη ζωή του μια ποινή, είναι σπάνιο να μην το προσέξουν σε μια ΚΑΕ όπου υπάρχει σαφής νομοθεσία για τους περιορισμούς των μετόχων.

Ενώ λοιπόν για όλες τις άλλες παρατυπίες που τυχόν βρίσκει η ΕΕΑ, δε χορηγεί πιστοποιητικό και αυτό συνεπάγεται αφαίρεση βαθμών, για θέμα μετοχολόγιου προβλέπεται αποβολή από το πρωτάθλημα! 

Ολα τα παραπάνω, συνιστούν στην καλύτερη περίπτωση ένα καθεστώς αβεβαιότητας. Στον ΕΣΑΚΕ είναι... στα όπλα, έτοιμοι για όλα τα ενδεχόμενα και ίσως δεν είναι τυχαίο το γεγονός και ότι ακόμα δεν υπάρχει προκήρυξη του πρωταθλήματος! Σήμερα δηλαδή, δεν ξέρουμε τον τρόπο διεξαγωγής και, κυρίως, το τι θα προβλέπεται για τον υποβιβασμό.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ