23.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Τα βήματα επιστροφής του ΝΒΑ

Το ΝΒΑ έχει αρχίσει σιγά σιγά να επιστρέφει στη δράση, με περισσότερες από τις μισές ομάδες να έχουν ήδη ανοίξει τις αθλητικές εγκαταστάσεις τους και να έχουν ξεκινήσει προπονήσεις.

Μπορεί προς το παρόν οι προπονήσεις να είναι προαιρετικές, με τους παίκτες και τους προπονητές να διατηρούν αποστάσεις μεταξύ τους, σύμφωνα όμως με τα αμερικανικά ΜΜΕ δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που η προετοιμασία θα γίνει πιο εντατική, ώστε οι ομάδες να μπουν σε ρυθμό επιστροφής στα παρκέ για την επανέναρξη της φετινής αγωνιστικής περιόδου που διακόπηκε πριν από περίπου δύο μήνες εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Όπως αποκάλυψε το ESPN το ΝΒΑ σκέφτεται από την 1η Ιουνίου να αλλάξει το πρωτόκολλο υγείας, χαλαρώνοντας τα μέτρα, έτσι ώστε οι προπονήσεις να μπορούν να γίνουν ομαδικές. Επί της ουσίας, οι παίκτες τώρα ακολουθούν ατομικά προγράμματα στις προπονητικές εγκαταστάσεις των ομάδων, χωρίς όμως επαφές μεταξύ τους. Παράλληλα, απουσιάζουν όλοι όσοι έχουν αποχωρήσει από την πόλη και κυρίως οι ξένοι που έχουν επιστρέψει στην πατρίδα τους και δεν μπορούν να επιστρέψουν, αφού τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους μη Αμερικανούς.

Η απαγόρευση εισόδου Καναδών στις ΗΠΑ επεκτάθηκε πρόσφατα για ακόμα έναν μήνα, ενώ υπάρχει απαγόρευση και για τους Ευρωπαίους, χωρίς χρονικό προσδιορισμό μέχρι στιγμής. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο Λούκα Ντόντσιτς, που επέστρεψε στη Σλοβενία με ιδιωτικό αεροπλάνο, ενώ στη Γαλλία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα ο Σεκού Ντουμπουγιά. Υπάρχουν, από την άλλη, και οι περιπτώσεις παικτών που παρέμειναν στη χώρα, αλλά βρίσκονται σε άλλη πολιτεία κι επίσης θα διευκολυνθούν στην επιστροφή τους στην έδρα των ομάδων τους, για να ξεκινήσουν κι εκείνοι προπονήσεις.

Ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ και οι συνεργάτες του στο ΝΒΑ σκέφτονται με την έναρξη του νέου μήνα να δώσουν νέες οδηγίες στις ομάδες, με πολύ λιγότερους περιορισμούς, ώστε να μπορέσουν να προπονηθούν σε εντατικότερο ρυθμό για να είναι έτοιμες για την επανεκκίνηση της χρονιάς, λογικά στα τέλη Ιουλίου. Βέβαια, δεν έχει παρθεί οριστική απόφαση για το πώς θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί η σεζόν 2019-2020, κάτι που θα εξαρτηθεί και από το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση με την υγειονομική κρίση από τον ιό COVID-19 που οδήγησε όχι μόνο στην αναστολή κάθε αγωνιστικής δραστηριότητας, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο σε κατ’ οίκον απομόνωση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ