19 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Τάισον Κάρτερ: Ακόμα ένα «διαμάντι» του Λαυρίου στο εξωτερικό (pics+vids)

Ο Τάισον Κάρτερ ετοιμάζει βαλίτσες για τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης και το Basketa.gr παρουσιάζει τους παίκτες που άλλαξαν επίπεδο φορώντας τη φανέλα του Λαυρίου.

Ο 23χρονος Αμερικανός αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2020 από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη που αποτέλεσε και τον παρθενικό επαγγελματικό σταθμό της καριέρας του. Το περασμένο καλοκαίρι αρκετές ομάδες -μεταξύ των οποίων και ο Ολυμπιακός- είχαν εκφράσει το ενδιαφέρον τους, ωστόσο παρέμεινε έστω και για λίγους μήνες στην ομάδα που τον ανέδειξε.

Πλέον θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του για να μετακομίσει στην Ευρωλίγκα και στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, με τον Τσάβι Πασκουάλ να θεωρεί ότι είναι σε θέση να προσφέρει σε μία ομάδα που στοχεύει μία πορεία μέχρι τουλάχιστον τα πλέι οφ της EuroLeague.

Το πιο σημαντικό όμως για το Λαύριο είναι ότι η παραγωγική του διαδικασία συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Το Basketa.gr παρουσιάζει έξι περιπτώσεις αθλητών που έφτιαξαν την καριέρα τους στο κλαμπ της Αττικής κι άνοιξαν τα φτερά τους για άλλες πολιτείες.

Σε όλες τις ιστορίες που μας που απασχολούν, καμία ελληνική ομάδα δεν έκρινε σκόπιμο να αποκτήσει τους αθλητές απευθείας από το Λαύριο! Μοναδική εξαίρεση, ο πρώτος κύριος της λίστας, με τα πράγματα πάντως να μην εξελίσσονται καλά.

Άλφα Ντιαλό

Η πιο πρόσφατη περίπτωση πριν τον Κάρτερ αφορά τον 24χρονο Αμερικανό φόργουορντ. Μετά από μία σεζόν στην οποία έδειξε τις δυνατότητές του, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε και τον απέκτησε βασιζόμενος στις εισηγήσεις των ανθρώπων του τμήματος scouting. Τελικά δεν έμελλε να μείνει στους «πράσινους», καθώς ο Δημήτρης Πρίφτης έκρινε ότι δεν άξιζε μία θέση ξένου στο ρόστερ. Η Μονακό εκμεταλλεύτηκε την απρόσμενη ευκαιρία, τον πρόσθεσε στο έμψυχο δυναμικό της κι αποτελεί έναν σημαντικό ρολίστα στο ροτέισόν της.

Κέβιν Πάντερ

Πιθανότατα ο παίκτης με τη σπουδαιότερη πορεία στη συγκεκριμένη λίστα. Τον ανακάλυψε το Λαύριο το 2016 και του έδωσε το πρώτο επαγγελματικό συμβόλαιο της καριέρας του. Δεν ολοκλήρωσε καν την πρώτη του σεζόν και μετακόμισε στην Αμβέρσα. Από εκεί στην πολωνική Ρόζα Ράντομ και τον απέκτησε η ΑΕΚ βοηθώντας τη να κατακτήσει το Basketball Champions League του 2018. Η Βίρτους Μπολόνια τον εμπιστεύτηκε και στο ξεκίνημα της επόμενης χρονιάς είχε αποτυχημένο πέρασμα από τον Ολυμπιακό. Ακολούθησαν καλές σεζόν στον Ερυθρό Αστέρα και στην Αρμάνι Μιλάνο, ενώ πλέον αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στην Παρτιζάν.

Μαλίκ Ντάιμ

Ο Σενεγαλέζος σέντερ δεν πρόλαβε να τελειώσει τη σεζόν 2019/20 με τη φανέλα του Λαυρίου. Προφανώς και ο κόουτς Σερέλης δεν θα αντικαθιστούσε έναν σέντερ που του πρόσφερε ακριβώς όσα ήθελε στο παρκέ και τον οποίο είχε πάρει από το Κίεβο, χωρίς να έχει καταφέρει να εγκλιματιστεί εκεί. Οι δύο πλευρές έλυσαν τη συνεργασία τους λόγω της έξαρσης του κορονοϊού. Πλέον ο 29χρονος άσος παίζει στην Ιταλία με τη φανέλα της Βανόλι Κρεμόνα, ενώ πρόλαβε να φορέσει τα χρώματα και της Ανδόρρας, αλλά και της Μακάμπι Ρισόν στο Ισραήλ.

Κάιλ Άλμαν Τζούνιορ

Το καλοκαίρι του 2019 το Λαύριο ανακοίνωσε την απόκτηση του Κάιλ Άλμαν Τζούνιορ. Ενός νεαρού ακόμα ο οποίος έψαχνε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα μετά το κολέγιο. Από νωρίς φάνηκε ότι επρόκειτο για έναν εξαιρετικό σκόρερ. Η σεζόν 2019/20 δεν τελείωσε ποτέ λόγω του κορονοϊού, οι καλές εμφανίσεις του Αμερικανού γκαρντ είχαν ήδη τραβήξει επάνω τους τα βλέμματα. Ο επόμενος σταθμός της καριέρας του ήταν η VEF Ρίγα στη Λετονία κι από το περασμένο καλοκαίρι φοράει τα χρώματα της ανερχόμενης δύναμης του γαλλικού μπάσκετ, της Παρί.

Ντέβιν Ντέιβις

Ακόμα ένα «διαμάντι» που βρέθηκε στο Λαύριο απευθείας από το κολέγιο. Το 2019 μαζί με τον Άλμαν έφτασε και ο Ντέβιν Ντέιβις στο Λαύριο. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε εμπειρία έως τότε μόνο από τη θυγατρική ομάδα των Ορλάντο Μάτζικ στη G-League. Κανένα απολύτως πρόβλημα. Παρουσίασε ένα σταθερό και σοβαρό προφίλ στο παρκέ, ενώ η βελτίωσή του ήταν ραγδαία. Πίστεψε στο πρόγραμμα του Λαυρίου κι έμεινε για δύο σεζόν, ενώ από το καλοκαίρι μετακόμισε κι εκείνος στη Γαλλία για λογαριασμό της υπολογίσιμης Λε Πορτέλ.

Ουσμάν Κρουμπάλι

Τη σεζόν 2015-16 το Λαύριο παρουσίασε έναν παίκτη ο οποίος στα 27 του χρόνια δεν είχε επιδείξει κάτι σημαντικό και περιφερόταν σε δεύτερες κατηγορίες ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων αλλά και σε λίγκες χαμηλής δυναμικότητας όπως η ολλανδική. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι εκμεταλλεύτηκε το πρόγραμμα της ομάδας της Αττικής κι αφού εντυπωσίασε, πήρε την ευκαιρία να αγωνιστεί στο ιταλικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Βενέτσια. Ακολούθησε μία σεζόν στο Καζακστάν με την Αστάνα, ενώ έπαιξε μεταξύ άλλων στον ΠΑΟΚ και πλέον φοράει τη φανέλα της Λάρισας. Σίγουρα όμως η καριέρα του εξελίχθηκε ραγδαία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ