21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Λαύριο – Ηρακλής 87-71: Τα… αποχαιρετιστήρια κάλαντα του Κάρτερ (vid+pics)

Το Λαύριο με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Τάισον Κάρτερ νίκησε τον Ηρακλή με 87-71, σε αγώνα για την 11η αγωνιστική της Basket League.

Ο 23χρονος Αμερικανός, σε μία από τις τελευταίες του εμφανίσεις πριν μετακομίσει στη Ρωσία για λογαριασμό της Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, ήταν απολαυστικός και με 31 πόντους οδήγησε το συγκρότημα του Χρήστου Σερέλη στην πέμπτη του φετινή επιτυχία μετά από έντεκα αγώνες, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των πέντε ηττών στο πρωτάθλημα. Στον αντίποδα οι Θεσσαλονικείς μετά από δύο διαδοχικές επιτυχίες, επέστρεψαν στα αρνητικά αποτελέσματα κι έχουν ρεκόρ 3-7.

Έστω κι αν οι φιλοξενούμενοι έκαναν μεγάλη προσπάθεια για να μείνουν κοντά στο σκορ, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που κυριάρχησαν στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα κι επικράτησαν έστω και οριακά και στα τέσσερα δεκάλεπτα της αναμέτρησης. Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με 43-36 κι όλα έμοιαζαν «ανοιχτά».

Στο τρίτο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι ξέφυγαν και στο 30' ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 60-50 και ήταν φανερό ότι το Λαύριο είχε τον πρώτο λόγο. Οι παίκτες του Κώστα Μέξα θέλησαν να αντιδράσουν, ωστόσο δεν μπόρεσαν να ανησυχήσουν τους γηπεδούχους οι οποίοι επικράτησαν τόσο εύκολα όσο δείχνει το τελικό 87-71.

Ο... ΜΑΓΟΣ: Ο Τάισον Κάρτερ στην πιθανότατα τελευταία του εμφάνιση στην Basket League με τα χρώματα του Λαυρίου, έδειξε στη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης ότι έχει πετύχει διάνα με την περίπτωσή του. Δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα από την άμυνα του Ηρακλή και πέτυχε 31 πόντους σε μία μεγαλειώδη εμφάνιση. Για τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γάιος Σκορδίλης με double double, καθώς πέτυχε 12 πόντους και μάζεψε 13 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Οι γηπεδούχοι ήταν εντυπωσιακοί πίσω από τη γραμμή του τριπόντου και τελείωσαν την αναμέτρηση με 16/35 τρίποντα. Με αυτό το ποσοστό κάλυψαν και την υπεροπλία των αντιπάλων τους στα ριμπάουντ κι έφτασαν σε μία σημαντική επικράτηση.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ