16.8 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Σφαιρόπουλος για Μπιρτς-Λοτζέσκι,τι έγινε ανάμεσα σε Σπανούλη-Ντόντσιτς

Ο αγώνας είχε αρκετό ενδιαφέρον, παρά το ότι και οι δύο ομάδες όχι απλά βρίσκονται στα play offs της Ευρωλίγκας, αλλά έχουν εξσφαλίσει και το πλεονέκτημα της έδρας. Αρκετό ενδιαφέρον είχαν όμως και τα "γύρω γύρω" από τον αγώνα, τα παρασκήνια και οι ατάκες που ειπώθηκαν μετά τη λήξη. Το τρίτο ημίχρονο του Ολυμπιακός-Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αρκετά ενδιαφέρον. Ο τραυματισμός του Ματ Λοτζέσκι ήταν αυτός που ουσιαστικά επισκίασε τα πάντα στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο ΣΕΦ. Ακόμη κι αυτό το επεισόδιο του Γιάννη Σφαιρόπουλου με τον Κεμ Μπιρτς (μπορείτε να το δείτε ΕΔΩ).

Σφαιρόπουλος: "Συμβαίνουν αυτά"

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος αναφέρθηκε στο επεισόδιο που είχε με τον παίκτη του, θέλοντας να κατεβάσει τους τόνους: «Αυτά συμβαίνουν! Δεν χρειάζεται να δώσουμε μεγαλύτερη σημασία σε ένα επεισόδιο, Όχι μεγαλύτερη από ότι του έδωσα ήδη εγώ. Είπα κάτι, ο Μπιρτς αντέδρασε και έγινε ότι έγινε. Η πειθαρχία είναι πάνω από όλους. Δεν με ενδιαφέρει να κερδίζω ένα παιχνίδι, αν δεν υπάρχει πειθαρχία. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως είναι σε μια μεγάλη ομάδα με αρχές και κανόνες που πρέπει να τους σέβονται». 

Ο προπονητής του Ολυμπιακού μίλησε για τον αγώνα, αλλά στάθηκε και στον τραυματισμό του Ματ Λοτζέσκι: "Χάσαμε ένα ντέρμπι, αλλά ανησυχούμε για την κατάσταση του Λοτζέσκι.Ήταν μια μεγάλη μάχη, σώμα με σώμα, στο τέλος η Ρεάλ πήρε μια μικρή διαφορά που ήταν αρκετή για να πάρει και τη νίκη. Καταφέραμε να κρατήσουμε χαμηλά το σορ. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει κάποια εύκολα καλάθια, ειδικά στον αιφνιδιασμό, ενώ χάσαμε πολλά λέι απ και είχαμε επτά αποτυχημένους αιφνιδιασμούς. Συνεχίζουμε. Θέλουμε να παλέψουμε όσο μπορούμε στις δύο επόμενες αγωνιστικές και να δούμε που θα τερματίσουμε. Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φιλάθλους που ήταν εδώ και ελπίζω από εδώ ως το τέλος να έχουμε μόνο sold out".

Λάσο: "Εύχομαι να μην είναι σοβαρός ο τραυματισμός του Λοτζέσκι"

Ο προπονητής της Ρεάλ Μαδρίτης, Πάμπλο Λάσο, έδωσε συγχαρητήρια στους παίκτες του για τη νίκη και πρόσθεσε: "Ξέρουμε πόσο δύσκολο είναι να νικήσεις στην Αθήνα. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα, με πολύ καρδιά. Κάναμε μια καλή προσπάθεια. Κάποια προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ, κυρίως με τον Μιλουτίνοφ, τα είχαμε, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο βελτιωθήκαμε και σε αυτό το κομμάτι και αυτό μας βοήθησε να ελέξουμε καλύτερα το παιχνίδι. Είμαι χαρούμενος για τη νίκη, αλλά λυπάμαι πολύ για τον τραυματισμό του Λοτζέσκι που φαίνεται άσχημος. Εύχομαι τελικά να μην είναι τόσο σοβαρός, όσο φάνηκε".

Β. Μάντζαρης: "Η ατυχία ξαναχτύπησε"

Ο Βαγγέλης Μάντζαρης ήταν από τα βασικά κλειδιά του Ολυμπιακού και απόψε και τα φάουλ με τα οποία χρεώθηκε "βάρυναν" για τους "ερυθρόλευκους": "Ήμασταν σχετικά καλοί στο πρώτο μέρος, αλλά μετά ήταν σαν να κατεβάσαμε διακόπτη. Γίναμε αργοί στην επίθεση και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ με μια διαφορά. Παλέψαμε, αλλά χάσαμε τον Ματ".

Σε ότι αφορά τη συνέχεια στην Ευρωλίγκα και τον αντίπαλο που θα έχει ο Ολυμπιακός, ο Μάντζαρης τόνισε: "Μας ενδιάφερε να πάρουμε το πλεονέκτημα. Το καταφέραμε. Δεν ξέρουμε τον αντίπαλό μας. Να έχουμε υγεία, γιατί η ατυχία μας ξαναχτύπησε. Εμπιστευόμαστε την έδρα μας".

Ο Ιωάννης Παπαπέτρου χάρισε highlights στους φιλάθλους, αλλά και ουσία. Ο ίδιος πάντως δεν στάθηκε σε αυτό: "Χάσαμε πολλά εύκολα καλάθια. Είναι παράξενο, γιατί ήταν ένα κλειστό παιχνίδι. Παίξαμε καλά στην άμυνα για μεγάλο διάστημα, αλλά κάναμε λάθη. Αν βάζαμε τα εύκολα καλάθια, θα είχαμε περισσότερες πιθανότητες. Είμαι έτοιμος να κάνω ότι μου ζητηθεί. Το μυαλό μας τώρα είναι στον Ματ! Είναι πολύ στενάχωρο. Όποιος έχει περάσει δύσκολα το καταλαβαίνει. Μακάρι να είναι περαστικά και να είναι καλά ο Ματ!"

Ο Νίκολα Μιλουτίνοφ έκανε ίσως ένα από τα ουσιαστικότερα παιχνίδια του με τον Ολυμπιακό, που ήρθε με ένα προσωικό του ρεκόρ πόντων. Ο ίδιος ξεκίνησε την... κουβέντα του από μια απουσία: "Η απουσία του Πρίντεζη ήταν μεγάλη, αλλά θα μπορούσαμε να παίξουμε καλύτερα. Κάναμε λάθη, δεχθήκαμε πόντους στον αιφνιδασμό και στο δεύτερο χάσαμε και τα ριμπάουντ. Σίγουρα έπαιξε και η κούραση το ρόλο της, αλλά δεν αναζητούμε δικαιολογίες. Η ήττα πληγώνει, αλλά έχουμε την τρίτη θέση στα χέρια μας".

 

Α. Ράντολφ: "Απλά ήταν η βραδιά μου"

Ο Άντονι Ράντολφ ήταν, μαζί με τον Σέρχιο Γιουλ, αυτοί που πήραν τη Ρεάλ Μαδρίτης από το... χεράκι για να την οδηγήσουν στη νίκη. Ο ίδιος πάντως το αντιμετώπισε μάλλον ψύχραιμα: "Τα πράγματα λειτούργησαν καλά για μένα απόψε. Η ομάδα μας μπορεί να νικήσει τον οποιονδήποτε. Πολλοί παίκτες μας μπορούν να παίξουν καλά. Σήμερα ήταν απλά η βραδιά μας. Ο στόχος μας είναι να εμφανιστούμε έτοιμοι στα play offs. Να φτάσουμε στο Φάιναλ Φορ. Και να πάρουμε τον τίτλο στο τέλος! Μπορεί να μην φαίνεται στο πρόσωπό μου, αλλά όταν παίζω μπάσκετ περνάω καλά. Το αγαπώ και είμαι ευλογημένος που μπορώ να παίζω μπάσκετ!"

Ο Οθέλο Χάντερ στα αποδυτήρια

Τον χειροκρότησε όλο το γήπεδο, στο τέλος του έκανε να θυμηθούν και κάποια... γαλλικά, αφού είχε πάρει τη σκυτάλη και "καθάρισε" το παιχνίδι, ελεύθερος να παίξει το αγαπημένο του pick and roll με τους "κοντούς". Ο Οθέλο Χάντερ τιμήθηκε στην αρχή της αναμέτρησης και στο τέλος του αγώνα πήγε στα αποδυτήρια του Ολυμπιακού να χαιρετήσει και να συνομιλήσει λίγο με τους παλιούς του συμπαίκτες.

Ανταλλαγή φανέλας Ντόντσιτς - Σπανούλη

Στο μπάσκετ δεν συνηθίζεται, αλλά στη φυσούνα προς τα αποδυτήρια έγινε. Ο Λούκα Ντόντσιτς και ο Βασίλης Σπανούλης αντάλλαξαν φανέλες. Ο σεβασμός από τη μία, η αναγνώριση του ταλέντου από την άλλη. Σίγουρα μια πολύ πολύ ξεχωριστή στιγμή.

Φωτογραφίες με τον Ματσιούλις

Ο Γιόνας Ματσιούλις είναι λίγο... κόκκινο πανί για τους φίλους του Ολυμπιακού, εξαιτίας της θητείας του στον Παναθηναϊκό. Στην παρουσίαση των ομάδων αποδοκιμάστηκε, αν και όχι τόσο έντονα όσο άλλες φορές. Στο τέλος της αναμέτρησης μάλιστα αρκετοί ήταν οι φίλοι του Ολυμπιακού που του ζήτησαν να φωτογραφηθούν στη διαδρομή από τα αποδυτήρια προς το πούλμαν της ομάδας και κυρίως έξω από το γήπεδο. Και αυτός δεν χάλασε χατήρι σε κανέναν...

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ