17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεργασία FIBA-ΠΟΥ για οδηγό επιστροφής στη δράση

Tη συνδρομή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) ζήτησε η FIBA, προκειμένου να συνταχθεί ένας επιστημονικός οδηγός για την επιστροφή των αθλητών στη δράση, έπειτα από το μεγάλο διάστημα αποχής, όπως έκανε γνωστό ο γενικός γραμματέας Ανδρέας Ζαγκλής. 

Αναλυτικά όσα ανέφερε για το πρωτόκολλο «Return to Basketball-Restart Guidelines for National Federations»: «Θα ήθελα ειλικρινά να ευχαριστήσω την συγκεκριμένη ιατρική επιτροπή της FIBA που συστάθηκε για την αντιμετώπιση του COVID-19. Όπως επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω τις επιτροπές της FIBA που συμμετείχαν σε αυτό το έργο, όπως και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας για την πολύτιμη εργασία του, που με τη εξειδίκευση και τη διαρκή προσφορά του, βοηθησε προκειμένου να προστατεύσουμε τις εθνικές ομοσπονδίες, τους παίκτες, τους διαιτητές και τους διοργανωτές. 

Αυτό το σετ των οδηγιών θα είναι πολύ χρήσιμο για την μπασκετική κοινότητα κατά την επιστροφή τους στο παιχνίδι μας. Εχει λείψει σε όλους εμάς η δράση και όσο η κατάσταση που σχετίζεται με την πανδημία του COVID-19 εξελίσσεται, η FIBA παραμένει αφοσιωμένη στην προσπάθεια να προσφέρει καθοδήγηση, ώστε να εξασφαλιστεί ένα ασφαλές περιβάλλον για την επιστροφή στο Μπάσκετ». 

Ενώ ο Dr Χάρκαρτ, ένας από τους γιατρούς που συμμετείχαν στην Ιατρική Επιτροπή της FIBA,  είπε: «Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές εκ μέρους της Ιατρικής Επιτροπής της FIBA θα ήθελα να εκφράσω την υποστήριξη και την αλληλεγγύη μας στην παγκόσμια μπασκετική κοινότητα. Μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι η FIBA δουλεύει ακατάπαυστα για να εξασφαλίσει την ασφάλεια και την υγεία των Ομοσπονδιών, των παικτών και των παραγόντων».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ