17.7 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Συνέχεια υπό προϋποθέσεις στην Ιταλία

Το ιταλικό πρωτάθλημα έχει διακοπεί προσωρινά και ίσως αυτό να γίνει και οριστικά εάν οι ομάδες δεν έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν προπονήσεις μέχρι τις 16 Μαΐου.

Με την κατάσταση στη γείτονα χώρα να είναι τραγική και τα νούμερα να σοκάρουν, αφού τα θύματα του κορονοϊού μέχρι στιγμής έχουν ξεπεράσει τα 7.500, η LBA κλήθηκε να πάρει μια απόφαση για το μέλλον της Lega Basket Serie A. Οι ομάδες θέλουν να ολοκληρωθεί η σεζόν, ωστόσο αυτό θα εξαρτηθεί από το πώς θα διαμορφωθεί η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και εάν θα υπάρξει ύφεση της κρίσης.

Η Βίρτους Μπολόνια, που είχε επαναρχίσει προπονήσεις, έβαλε «λουκέτο» στο προπονητικό κέντρο της κι έστειλε τους παίκτες της στο σπίτι τους. Οι υπόλοιπες ομάδες έχουν διακόψει τις ομαδικές προπονήσεις. Εάν οι προπονήσεις δεν είναι σε θέση να ξεκινήσουν και πάλι μέχρι τις 16 Μαΐου, τότε η διοργανώτρια αρχή θα διακόψει οριστικά το πρωτάθλημα. Εάν η κατάσταση βελτιωθεί, σύμφωνα με τα ιταλικά ΜΜΕ, δύο είναι τα επικρατέστερα σενάρια.

Σύμφωνα με το πρώτο, θα ολοκληρωθεί η κανονική περίοδος και εν συνεχεία θα υπάρξει Φάιναλ Έιτ, με τις οκτώ καλύτερες ομάδες της βαθμολογίας, ώστε να αναδειχθεί ο πρωταθλητής για την αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Το δεύτερο σενάριο αναφέρει να ληφθεί υπ’ όψιν η βαθμολογία του πρώτου γύρου και βάσει αυτής να γίνουν πλέι οφ, με τη συμμετοχή των δεκαέξι από τις δεκαεφτά ομάδες της LBA, με την πρόκριση -σε κάθε γύρο- να κρίνεται στις δύο νίκες. Το ίδιο και ο τίτλος.

Ακόμα, πάντως, είναι νωρίς για τη διοργανώτρια αρχή του ιταλικού πρωταθλήματος να προχωρήσει σε οποιαδήποτε οριστική απόφαση, με την κατάσταση να είναι ρευστή και κανέναν να μην μπορεί να προβλέψει τι μέλλει γενέσθαι. Η Ιταλία έχει πληγεί ιδιαίτερα από τον ιό COVID-19, με τα μέτρα της κυβέρνησης να είναι προς το παρόν απαγορευτικά για οποιαδήποτε σκέψη επανέναρξης της αγωνιστικής δράσης.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ