23.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Συμφώνησαν ΝΒΑ και παίκτες για την έναρξη της νέας σεζόν

Η Ένωση Παικτών ΝΒΑ ψήφισε υπέρ της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου πριν από τις Εορτές, όπως ακριβώς επιθυμούσε το ΝΒΑ.

Η αντίσταση των παικτών κάμφθηκε κι έτσι το «τζάμπολ» για την αγωνιστική περίοδο 2020-2021 θα γίνει πριν από την αλλαγή του χρόνου, συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου, με το πρωτάθλημα να περιλαμβάνει 72 αγώνων, αντί 82 που είναι κανονικά. Η αυλαία παραμένει άγνωστο πότε θα πέσει, σίγουρα όμως θα είναι πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι θα ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου.

Από τη στιγμή που η ΝΒΡΑ έδωσε το «πράσινο φως» για την έναρξη της καινούριας σεζόν πριν από την εορταστική περίοδο, απομένουν μόνο οι λεπτομέρειες, που πρέπει να διευθετηθούν, ώστε να υπογραφεί η νέα συλλογική σύμβαση. Μία εξ αυτών είναι πότε θα ξεκινήσει η free agency, η οποία αν και οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για την 1η Δεκεμβρίου δεν αποκλείεται πλέον να ανοίξει νωρίτερα, αφότου όμως ολοκληρωθεί το ντραφτ που είναι προγραμματισμένο για τις 18 Νοεμβρίου.

Η έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 στις 22 Ιανουαρίου και όχι στις 18η Ιανουαρίου, που συμπίπτει με την Ημέρα Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, πιέζει τους παίκτες ως προς την προετοιμασία τους, παράλληλα όμως εξασφαλίζει αυξημένα έσοδα, της τάξης των 500 εκατ. δολαρίων και περισσότερα. Αυτό το οικονομικό κίνητρο, επί της ουσίας, ώθησε τους παίκτες στη συμφωνία τους με το ΝΒΑ και τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, προκειμένου οι ομάδες να μη χάσουν επιπλέον χρήματα εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και της μεγάλης απώλειας εσόδων που έχουν ήδη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ