24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

ΝΒΑ και παίκτες προς συμφωνία

Το ΝΒΑ και η Ένωση Παικτών ΝΒΑ καταλήγουν το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει πριν τελειώσει ο χρόνος, προκειμένου να «προλάβουν» την εορταστική περίοδο.

Παρά τις αντίθετες απόψεις, που έλεγαν πως οι NBAers δεν θα προλάβουν να ξεκουραστούν, η λογική του… χρήματος φαίνεται να επικρατεί. Η αγωνιστική περίοδος 2019-2020 ολοκληρώθηκε πριν από μόλις τρεις εβδομάδες, αλλά η καινούρια σεζόν αναμένεται να ξεκινήσει στις 22 Δεκεμβρίου, ημερομηνία που φαντάζει πλέον ως η επικρατέστερη, προκειμένου να μη χαθούν τα έσοδα από τα παιχνίδια μες στις Εορτές, που υπολογίζονται σε τουλάχιστον 500 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά δημοσιεύματα, η διοργανώτρια αρχή και η NBPA βρίσκονται πολύ κοντά σε συμφωνία για «τζάμπολ» στις 22 Δεκεμβρίου κι όχι ανήμερα της Ημέρας Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, δηλαδή στις 18 Ιανουαρίου, όπως αρχικά είχαν προτείνει οι παίκτες, προκειμένου να υπάρχει περισσότερος χρόνος για ξεκούραση και προετοιμασία ύστερα από το απαιτητικό πρόγραμμα της «φούσκας», στην Disney World του Ορλάντο.

Η σεζόν θα έχει διάρκεια 72 αγώνων και, καλώς εχόντων των πραγμάτων εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, θα ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουλίου, ώστε να μην πέσει «πάνω» στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, οι οποίοι είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 23 Ιουλίου. Αυτό, άλλωστε, ήταν εξ αρχής προτεραιότητα για τον κομισάριο, Άνταμ Σίλβερ, αφού επίσης θα υπάρχει απώλεια εσόδων εάν τα πλέι οφ του ΝΒΑ διεξαχθούν στη «σκιά» του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη. Τα προπονητικά καμπ, όπως και η free agency, θα ξεκινήσουν την 1η Δεκεμβρίου, ενώ δεν τίθεται θέμα αλλαγής του ντραφτ, το οποίο θα λάβει χώρα στις 18 Νοεμβρίου στο Κονέκτικατ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ