18.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Συμφωνούν ότι…διαφωνούν στην Α2

Μπορεί αρχικά να μην φάνηκε καλή η ιδέα της ΕΟΚ να ζητήσει τις προτάσεις των ομάδων της Α2, αλλά εντέλει αυτή η διαδικασία έβγαλε...λαβράκια.

Καμία σύμπνοια δεν φαίνεται να υπάρχει εν γένει στο Ελληνικό μπάσκετ, και αυτό φαίνεται και στην Α2, όπου η κάθε ομάδα πορεύεται ανάλογα με την τσέπη της και φυσικά τον στόχο της, ενώ αν μπούμε σε διαδικασία να συζητούσε για την Β' και Γ' Εθνική θα πέσουμε σε τέλμα!

Η ΕΟΚ ζήτησε να λάβει τις απαντήσεις και τις προτάσεις των ομάδων ως τις 22/12, με μερικές από αυτές να μην μπαίνουν καν στη διαδικασία να απαντήσουν. Από το ξεκίνημα της πανδημίας οι ομάδες έχουν δημιουργήσει έναν δικό τους τρόπο επικοινωνίας, με ένα μέλος από κάθε μία (κάποιες εκπροσωπούνται από άλλη ομάδα) να θέτει τους προβληματισμούς τους, και από αυτές τις συνομιλίες φαίνεται ότι δεν υπάρχει καμία διάθεση για μια κοινή τοποθέτηση και πρόταση.

Το μόνο βέβαιο είναι πως το οικονομικό πρόβλημα πλήττει σχεδόν όλα τα σωματεία, με τα περισσότερα να αναφέρουν ότι δεν μπορούν να καλύψουν τα τεστ προπονητών και παικτών, ενώ αρκετά ζήτησαν και οδοιπορικά ώστε να καλύψουν τα ταξίδια τους, και ποσά που φτάνουν από τις 5 χιλιάδες και καταλήγουν στις 50 χιλιάδες ευρώ ως επιχορόγηση.

Ο Ολυμπιακός όντας ΚΑΕ, με ενεργούς αθλητές, και με διάθεση για επάνοδο στην Basket League δεν συζητάει να μην υπάρξει επανεκκίνηση, καθώς τα δεδομένα στους «ερυθρόλευκους» σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες είναι εντελώς διαφορετικά. Ελευθερούπολη και Πανερυθραϊκός, διαθέτουν σταθερές και εύρωστες διοικήσεις, έχουν στόχο τα πάνω πατώματα του βαθμολογικού πίνακα, και μπορούν και αυτές οι ομάδες με τον τρόπο τους να καλύψουν τα τεστ.

Όπως και να έχει, με τις προτάσεις (όσες ομάδες έκαναν) να έχουν βάση τα θέλω του κάθε συλλόγου, μονόδρομος φαντάζει η πολιτεία να αποφασίσει την επανεκκίνηση, και κάποια σωματεία να συνεχίσουν διαμαρτυρόμενα, αν και έχοντας χάσει αρκετά χρήματα από τους χορηγούς τους να έχουν το δίκαιο με το μέρος τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ