18.3 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Συγκινεί στο «αντίο» του ο Νάχμπαρ (vid)

Με συγκινητικό βίντεο, από τα παιδικά του χρόνια, ο Μπόστιαν Νάχμπαρ ανακοίνωσε την απόφασή του να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Ο Σλοβένος, που μετά την αποχώρησή του από τη Σεβίλλη το περασμένο καλοκαίρι έμεινε χωρίς ομάδα τη φετινή σεζόν, γνωστοποίησε πως δεν πρόκειται να πατήσει ξανά παρκέ για να αγωνιστεί. «Ένα παιδί με την μπάλα, πριν από τριάντα χρόνια. Τα πρώτα μου μπασκετικά βήματα. Σήμερα, το ταξίδι τελείωσε. Ειλικρινά ευχαριστώ όλους εσάς, που με βοηθήσατε να πραγματοποιήσω τα όνειρά μου», έγραψε χαρακτηριστικά στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter ο 37χρονος φόργουορντ, που κρέμασε τη φανέλα του ύστερα από είκοσι χρόνια επαγγελματικής παρουσίας στα ευρωπαϊκά και αμερικανικά γήπεδα.

Αγωνίστηκε σε Ολίμπια Λιουμπλιάνα, Μάριμπορ, Πιβοβάρνα Λάσκο, Μπενετόν Τρεβίζο, Ντιναμό Μόσχας, Εφές Πίλσεν, Ούνιξ Καζάν, Μπάμπεργκ, Μπαρτσελόνα και τη διετία 2015-2017 στη Σεβίλλη, η οποία αποτέλεσε και τον τελευταίο «σταθμό» στην καριέρα του, ενώ στο ΝΒΑ έπαιξε σε Χιούστον Ρόκετς, Νιου Ορλίνς Χόρνετς και Νιου Τζέρσεϊ Νετς. Ήταν διεθνής με την Εθνική Σλοβενίας, με την οποία αγωνίστηκε για τελευταία φορά στο Ευρωμπάσκετ 2013, ενώ με τα «μικρά» αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ Νέων του 2000.

«Μπάσκετ. Δεν ήταν ποτέ, για εμένα, απλώς ένα παιχνίδι που είτε κερδίζεις είτε χάνεις. Το μπάσκετ είναι άνθρωποι, αναμνήσεις, εμπειρίες και συναισθήματα. Το μπάσκετ θα είναι πάντα μέρος της ζωής μου. Ανυπομονώ για νέα ξεκινήματα», έγραψε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο Μπόστιαν Νάχμπαρ, στην οποία ευχαρίστησε έναν προς έναν όλους όσοι τον στήριξαν στην καριέρα του, από τα πρώτα βήματά του ως ανήλικο παιδί στο Ντράγκοβαρ, τους γονείς του και τους φιλάθλους των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκε.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ