18.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

FIBA: Με Νας, Ζντοβτς και Βολκόφ η «τάξη του 2020» του Hall of Fame (pics)

Παγκόσμιοι θρύλοι όπως ο Στίβ Νας, ο Σβέτισλαβ Πέσιτς και ο Αλεξάντερ Βολκόφ θα ενταχθούν στο Hall Of Fame της FIBA.

H FIBA ανακοίνωσε την εισαγωγή 12 νέων προσωπικοτήτων του μπάσκετ στην τάξη του 2020 που ανακοινώθηκε σήμερα. Μεθαύριο Πέμπτη (1/4) θα γίνει η ανακοίνωση των ονομάτων και για την τάξη του 2021 και όλοι μαζί θα ενταχθούν στην εκδήλωση που θα λάβει μέρος, διαδικτυακά, στις 18 του ερχόμενου Ιουνίου.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που θα εισαχθούν στο πάνθεον του παγκόσμιου μπάσκετ βρίσκονται δύο άνθρωποι οι οποίοι πέρασαν και απο την χώρα μας.

Συγκεκριμένα θα εισαχθεί ο Αλεξάντερ Βολκόφ που έχει αγωνιστεί με την φανέλα του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, αλλά και ο  Γιούρε Ζντοβτς o οποίος φόρεσε την φανέλα του Ηρακλή και του Πανιωνίου ως παίκτης και έχει καθίσει στον πάγκο της ΑΕΚ και του Ηρακλή. Ο Βολκόφ κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ με τη Σοβιετική Ένωση το 1985 και το χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στη Σεούλ το 1988, ενώ έπαιξε στο ΝΒΑ και τους Χοκς από το 1989 μέχρι το 1992. Ο Ζντοβτς κατέκτησε δύο φορές το Ευρωμπάσκετ με την Σλοβενία. 

Αναλυτικά τα ονόματα που ανακοίνωσε η FIBA:

Παίκτες: Στιβ Νας, Ιζαμπέλ Φιγιαλκόφκι, Άγκνες Νέμεθ, Γιούρι Ζντοβτς, Μιέτσισλαβ Λοπάτκα, Παρκ Σιν-Για, Μοντέσκας Παουλάουσκας, Κενίτσι Σάκο και Σάσα Βόλκοφ.

Προπονητές: Σβετισλάβ Πέσιτς, Ρουμπέν Μαγκνάνο, Τάρα ΒανΝτερβίρ.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ