18.6 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στιβ Νας τετραετίας στους Νετς

Με μια κίνηση που κανείς δεν είχε προβλέψει οι Μπρούκλιν Νετς ανακοίνωσαν σήμερα πως την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Στιβ Νας!

Εκεί που όλοι έγραφαν για πιθανή μετακίνηση του Γκρεγκ Πόποβιτς από τους Σαν Αντόνιο Σπερς στο Μπρούκλιν, αναφέροντας μάλιστα πως έχει βάλει πωλητήριο και στο σπίτι του, οι Νετς έκαναν την κίνηση ματ και ανακοίνωσαν τον Νας! Ο Καναδός είναι ένας από τους καλύτερους γκαρντ που έχουν περάσει από το ΝΒΑ και πολλοί ήδη αναφέρουν πως θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δουν να μεταφέρει όλη αυτή την οξυδέρκεια που έδειχνε στο παρκέ όταν αγωνιζόταν από τη θέση του προπονητή.

Ο Νας θα αντικαταστήσει τον Ζακ Βον με τους διοικούντες να επιλέγουν να πάρουν ένα ρίσκο, προτιμώντας τον Hall of Famer σε σχέση με πιο έμπειρους προπονητές. Θεωρούν πως ο δύο φορές MVP του ΝΒΑ "το έχει" που λέμε στην Ελλάδα και πως είναι πολύ σημαντικό το γεγονός πως έχει εξαιρετική σχέση με τον Κέβιντ Ντουράντ.

Ο Βον ήταν αυτός που πήρε τα ηνία της ομάδας στις 7 Μαρτίου, όταν η ομάδα, παρά το ότι ήταν σε τροχιά πλέι οφ, ανακοίνωσε πως διακόπτει τη συνεργασία της με τον Κένι Άτκινσον. Παρά την απουσία των περισσότερων βασικών παικτών ο οδήγησε την ομάδα σε ένα 5-3 στη φούσκα μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος. Μετά ήρθε η "σκούπα" από τους Τορόντο Ράπτορς στον πρώτο γύρο των πλέι οφ.

Ο Σον Μαρκς γενικός διευθυντής των Νετς, είχε στο στόχαστρό του τον Νας, κυρίως εξαιτίας ακριβώς της εξαιρετικής σχέσης που είχε με τον Κέβιν Ντουράντ. Είναι μια σχέση που χτίστηκε στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς όπου ο Καναδός είχε θέση part time ως σύμβουλος για τη βελτίωση των παικτών. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει πάντως θα είναι να καταφέρει να χτίσει μια ανάλογη σχέση με τον έτερο των σταρ της ομάδας, τον Κάιρι Ίρβινγκ. Θα είναι στα 46 του η πρώτη φορά που θα αναλάβει ρόλο πρώτου προπονητή!



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ