21 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στο Μιλάνο λόγω… Σπανούλη ο Ντέλα Βάλε

Τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να αποχωρήσει από τη Ρέτζιο Εμίλια για χάρη της Αρμάνι Μιλάνο εξήγησε ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε.

Ο 25άχρονος γκαρντ μίλησε στην ιταλική εφημερίδα «Gazzetta dello Sport» για τη μεταγραφή του στους Μιλανέζους, εξηγώντας μεταξύ άλλων: «Επέλεξα τη Μιλάνο τώρα επειδή ήταν η κατάλληλη στιγμή. Οι άνθρωποί της ήταν από την αρχή πολύ ξεκάθαροι μαζί μου. Ο σημαντικός χρόνος συμμετοχής μου με τη Ρέτζιο Εμίλια θα περάσει στο παρελθόν. Τώρα, θα είμαι λιγότερο στο παρκέ. Ήθελα να παίξω στην Ευρωλίγκα από τότε που επέστρεψα στην Ευρώπη. Ήταν πολύ σημαντικό για εμένα να ανταγωνιστώ παίκτες όπως ο Βασίλης Σπανούλης και ο Αλεξέι Σβεντ. Πρέπει να δουλέψω, ώστε να ανταποκριθώ, αλλά έχω προοδεύσει αγωνιζόμενος στο Eurocup».

Μίλησε και για το νέο προπονητή του, Σιμόνε Πιανιτζιάνι, προσθέτοντας: «Με παρακολουθούσε από τότε που επέστρεψα στην Ευρώπη. Του αρέσει που μπορώ να αλλάζω το ρυθμό του αγώνα, κάτι που μου ζήτησε να κάνω. Ήρθα στη σωστή ομάδα, ώστε να κατακτήσω το ιταλικό πρωτάθλημα». Θυμίζουμε πως ο Αμεντέο Ντέλα Βάλε ολοκλήρωσε την παρουσία του στο Οχάιο Στέιτ το 2014 κι επέστρεψε στην πατρίδα του, αγωνιζόμενος τα τελευταία τέσσερα χρόνια στη Ρέτζιο Εμίλια.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ