19.2 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό και ο Ράτζα

Μετά τη φανέλα του Νίκου Γκάλη από το 1987 ακόμα μία φανέλα παλαίμαχου παίκτη θα δημοπρατηθεί στο πλαίσιο της δράσης «Ζήσε Αθλητικά» για τον αγώνα ενάντια στον κορονοϊό.

Όπως ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού η φανέλα με το νούμερο 14 του Ντίνο Ράτζα από τη θρυλική Γιουγκοπλάστικα, με την οποία κατέκτησε δύο ευρωπαϊκούς τίτλους το 1989 και το 1990, προστέθηκε στη δημοπρασία του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν στο Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας για την ενίσχυση του αγώνα της χώρας μας ενάντια στον ιό COVID-19, καθώς και την προμήθεια 30.000 προστατευτικών μασκών.

Οι δημοπρασίες ξεκίνησαν τη Μεγάλη Δευτέρα (13/03) με υπογεγραμμένη φανέλα του Νίκου Γκάλη από το «χρυσό» Ευρωμπάσκετ του 1987, η οποία έχει μέχρι στιγμής συγκεντρώσει προσφορά ύψους 1.750 ευρώ, και συνεχίστηκε με τη φανέλα του Τζον Μπρούγος από τον Ηρακλή, της σεζόν 1996-1997. Μεταξύ άλλων θα δημοπρατηθούν αθλητικά ενθύμια του Ντανίλο Γκαλινάρι και του Πρέντραγκ Στογιάκοβιτς μέσω της πλατφόρμας charityidols.com.

Οι διαδικτυακές καμπάνιες του Υφυπουργείου Αθλητισμού «Ζήσε Αθλητικά» αναδεικνύουν ακόμα μία φορά τις βασικές αξίες του αθλητισμού ως κοινωνική έκφραση, την αλληλεγγύη και τον εθελοντισμό. Οι αθλητές συνεισφέρουν, ευαισθητοποιούν και ενισχύουν την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, που έχει πλήξει ολόκληρη την ανθρωπότητα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ