15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Επίσημο: Στις 23 Ιουλίου 2021 η έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων!

Βγήκε τελικά... άσπρος καπνός για τους Oλυμπιακούς Αγώνες. Όπως ανακοίνωσε τελικά η ΔΟΕ το μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός του κόσμου θα πάρει παράταση για ένα χρόνο και θα διεξαχθεί από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Η εξάπλωση του κορονοϊού είχε βάλει σε σκέψεις την Ιαπωνία αλλά και τη ΔΟΕ ώστε να βρουν την κατάλληλη ημερομηνία για την διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων και πάρθηκε η απόφαση να γίνουν από τις 23 Ιουλίου μέχρι τις 8 Αυγούστου.

Παράλληλα οι Παραολυμπιακοί αγώνες σύμφωνα με την ανακοίνωση θα πραγματοποιηθούν από την 24 Αυγούστου μέχρι τις 5 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να υπάρξει σύντομα αλλαγές σε αρκετές διοργανώσεις που είχαν προγραμματιστεί για το καλοκαίρι του 2021 ανάμεσά τους και το Εurobasket 2021.

Ο πρόεδρος της Ολυμπιακής επιτροπής της Ιταλίας (CONI), Τζιοβάνι Μαλαγκό, δήλωσε σε εκπομπή της ιταλικής τηλεόρασης:  «Η διοργάνωση  αυτή είναι ιστορική. Αναγνωρίζεται ως η πιο σημαντική στον κόσμο του αθλητισμού και πέραν αυτού. Περισσότερο από ποτέ υπάρχει μεγάλη προσδοκία ότι υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να διασφαλιστεί ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο θα ξεκινήσουν και θα στείλουν νέα μηνύματα σε όλους. Δεν υπάρχουν επίσημα νέα αλλά υπάρχει η πιθανότητα να τα προβλέψεις. Η ΔΟΕ έρχεται σε επαφή με τις ομοσπονδίες για τις ημερομηνίες της σεζόν. Έχω μια ιδέα, ίσως να κάνω λάθος, αλλά δεν το νομίζω, επίσης επειδή μίλησα με πολλούς φίλους και συναδέλφους από αυτόν τον κόσμο: Νομίζω ότι η ΔΟΕ θα ανακοινώσει σύντομα  ότι η ημερομηνία έναρξης θα είναι η  23η Ιουλίου. Με όλο τον σεβασμό, είναι η ημερομηνία που δημιουργεί τα λιγότερα προβλήματα για τις αθλητικές διοργανώσεις το 2021 , αφού υπάρχει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου, το ΝΒΑ και άλλες διοργανώσεις». 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ