18.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Στην Πάτρα έπεσε… Ρασ-τώνη!

Ο Προμηθέας υποδέχτηκε την Λάρισα στα πλαίσια της 14ης αγωνιστικής της Basket League και οι Θεσσαλοί πήραν μία σπουδαία νίκη με σκορ  62-76 τον Μπράντον Ρας να κάνει εκπληκτικό παιχνίδι.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν καλύτερα και να είναι αυτοί που επιβάλλουν το ρυθμό τους. Το παιχνίδι είχε χαμηλό τέμπο γεγονός που ευνοούσε την Λάρισα, η οποία έβρισκε λύσεις προς το καλάθι του Προμηθέα κυρίως με προσπάθειες του Ρας. Από την άλλη οι Πατρινοί δεν είχαν σωστές αποστάσεις, οι συνεργασίες δεν έβγαιναν και ως εκ τούτου δε μπορούσαν να βρουν ρυθμό, με τον Ρόμπινσον να είναι η μοναδική απειλή για το καλάθι των Θεσσαλών. Η μοιρασμένη 1η περίοδος βρήκε την ομάδα του Γιατρά να προηγείται με βραχεία κεφαλή (15-14). Στην 2η περίοδο τα πράγματα δεν άλλαξαν ιδιαίτερα. Οι επιθέσεις συνέχισαν να έχουν πρόβλημα, ωστόσο υπήρξαν δύο νέοι πρωταγωνιστές. Ο Βαγγέλης Μάντζαρης στο ντεμπούτο του σκόραρε 8 πόντους στην 2η περίοδο, με τον Νώντα Παπαντωνίου να απαντά με 9 και μάλιστα με τρία τρίποντα. Η ομάδα του Αγγέλου σκοράροντας από την περιφέρεια κατάφερε να ανοίξει λίγο το σκοράρισμα και να πάει στα αποδυτήρια με προβάδισμα (32-34).

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία 3η περίοδο... φωτοτυπία της 2ης. Η Λάρισα με τους Ρας και Φλόιντ συνέχισε να σκοράρει κυρίως με παιχνίδι απομόνωσης, ενώ ο Προμηθέας απαντούσε με Μαυροκεφαλίδη και Έλις, κυρίως κοντά στο καλάθι, χωρίς όμως να βρίσκει λύσεις στην άμυνα, μένοντας πίσω στο τέλος της περιόδου, με την Λάρισα να μπαίνει στο 4ο δεκάλεπτο με +6 (51-57) και τον Μάκη Γιατρά να είναι έξαλλος με την αντίδραση της ομάδας του. Κι ενώ όλοι περίμεναν την αντίδραση του Προμηθέα, η Λάρισα κάνοντας το παιχνίδι της και με τον Ρας να είναι ασταμάτητος κατάφερε να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα μέχρι το φινάλε και να πάρει μία νίκη με σκορ 76-62 που έκανε... θόρυβο.

O MVP: Ο Μπράντον Ρας όπως φαίνεται δεν ήρθε στην Ελλάδα για διακοπές και με 20 πόντους (4/5 τρίποντα) ήταν εκείνος που έκρινε σε μεγάλο βαθμό την αναμέτρηση.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λάρισα δεν δέχτηκε ούτε σε μία περίοδο πάνω από 19 πόντους, στοιχείο που αποδεικνύει την εξαιρετική άμυνα που έπαιξε και αποτέλεσε θεμέλιο νίκης.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ