17.3 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στην αντεπίθεση η Nike, έκανε μήνυση στον Λέοναρντ

Η δικαστική περιπέτεια ανάμεσα στον Καουάι Λέοναρντ και την Nike συνεχίζεται, με την αθλητική εταιρεία να απαντά με μήνυση στη δική του μήνυση, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιεί ένα σχέδιο, που οι δικοί της σχεδιαστές εμπνεύστηκαν.

Ένα από τα παρατσούκλια του Καουάι Λέοναρντ, είναι το περιβόητο «The Klaw», χάρη στα μεγάλα του χέρια, που... γραπώνουν σαν δαγκάνες τον κάθε αντίπαλο. Ο ίδιος, άλλωστε, είναι εκ των κορυφαίων αμυντικών στον κόσμο κι ένα από τα χαρακτηριστικά του είναι το πώς «κλειδώνει» τον αντίπαλο. Αυτός είναι και ο λόγος, που έχει μπει σε διαμάχη με την αθλητική εταιρεία Nike, την οποία σύρει, υποστηρίζοντας πως χρησιμοποιεί το logo του για δική της χρήση.

Οι δύο πλευρές δε συνεργάζονται, άλλωστε, και ο Λέοναρντ ανέφερε στη μήνυση που έκανε, ότι προτού φύγει είχε στείλει ένα σχέδιο στην Nike, το οποίο εκμεταλλεύτηκε από τότε χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του και χρησιμοποιεί το «The Klaw». Ο ίδιος ζητά τη δικαίωσή του και την αποκλειστική χρήση του logo, αλλά η εταιρεία έχει διαφορετική άποψη.

Η Nike προχώρησε σε απάντηση επίσης με μήνυση απέναντι στον δις MVP των τελικών του ΝΒΑ, αναφέροντας πως δεν ήταν εκείνος, που δημιούργησε το logo. «Ο Καουάι προσπαθεί να ξαναγράψει την ιστορία», υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά και συνεχίζει ως εξής: «Δεν ήταν αυτός που έφτιαξε το logo του "The Klaw". Το σχέδιο αυτό δημιουργήθηκε από μια ταλαντούχα ομάδα των σχεδιαστών της Nike, όπως έχει παραδεχθεί και ο ίδιος στο παρελθόν».

Στην ίδια αναφορά, η Nike προσθέτει πως «ο Λέοναρντ υποστηρίζει πως μας άφησε ένα σχέδιο. Αυτό είναι αλήθεια. Ψεύδεται, όμως, λέγοντας πως το σχέδιο αφορούσε το συγκεκριμένο logo. Σε καμία του αναφορά στη μήνυση δε δείχνει το σχέδιο που μας έστειλε. Αντίθετα, θέλει να μας δείξει πως τα δύο σχέδια, είναι το ίδιο πράγμα. Και δεν είναι. Παρά τις υποχρεώσεις στο συμβόλαιό του, συνεχίζει να χρησιμοποιεί το logo "The Klaw" χωρίς τη σύμφωνη γνώμη μας και μάλιστα κατηγορεί εμάς για αυτό το θέμα».

Το ποιος λέει την αλήθεια, δε θα αργήσει να φανεί. Το σίγουρο είναι, ότι προχωράμε σε ένα μαραθώνιο, με αυτοσκοπό την αποκλειστική χρήση του όρου, που κάνει τον Λέοναρντ ακόμη πιο διάσημο...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ