22.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στεργιάκης : «Να επιστρέψουμε επιτέλους σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε»

Οι χθεσινές (25/1) δηλώσεις του αντιπρόεδρου της ΕΟΚ, Αριστείδη Γολέμη, έφεραν ένα τόνο αισιοδοξίας στης ομάδες των Εθνικών κατηγοριών, με τον Αλέξανδρο Στεργιάκη να τοποθετείτε.

Ο ένας εκ των δυο αρχηγών της ΦΕΑ, η οποία αγωνίζεται για πρώτη φορά στην Β' Εθνική, σε δηλώσεις του ανέφερε πως επιθυμεί την επανέναρξη, ενώ τόνισε ότι η δημόσια υγεία αποτελεί προτεραιότητα.

Αναλυτικά :

«Ο ΕΝΑΣ ΕΚ ΤΩΝ ΔΥΟ ΑΡΧΗΓΩΝ ΤΗΣ ΦΕΑ, Ο ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΕΡΓΙΑΚΗΣ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΟΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΠΑΣΚΕΤ…

Την ώρα που ο αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ο Αριστείδης Γολέμης τόνισε την Δευτέρα 25 Ιανουαρίου στο πλαίσιο της κλήρωσης της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου ανδρών ότι η επανεκκίνηση είναι κοντά και ίσως την Παρασκευή (29/1) η πολιτεία να κάνει την σχετική ανακοίνωση μετά βέβαια, την εισήγηση της Επιτροπής Λοιμωξιολόγων, ο έντονος προβληματισμός για την παρατεταμένη αγωνιστική απραξία από τον περασμένο Νοέμβριο, καθώς και για την επόμενη ημέρα εξακολουθεί να υπάρχει…
Η αβεβαιότητα και η ανησυχία είναι τα δύο στοιχεία που κυριαρχούν τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει την κατάσταση τω αθλητών, μετά την επιστροφή, όταν αποφασιστεί να γίνει. Άπαντες περιμένουν τις ευχάριστες εξελίξεις για να αρχίσουν και πάλι προπονήσεις, αλλά και για να συνεχιστούν τα εκάστοτε πρωταθλήματα.

Ο ένας εκ των δύο αρχηγών του ανδρικού τμήματος της ΦΕΑ, ο Αλέξανδρος Στεργιάκης, μίλησε στην επίσημη σελίδα του συλλόγου της Φιλαδέλφειας – Χαλκηδόνας στο Facebook κι απάντησε στις ερωτήσεις του εκπροσώπου Τύπου της ομάδας, του Ιωάννη Νοταρά για την κατάσταση που επικρατεί στο μπάσκετ, το lockdown και τις δυσκολίες που θα έχει η επανεκκίνηση.

«Αρχικά ας πάρουμε ως δεδομένο πως η δημόσια υγεία είναι προτεραιότητα όλων μας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο νεαρός γκαρντ των “κυανέρυθρων” και πρόσθεσε: «Με σεβασμό σε όλους, σε όσους έχουν χάσει δικούς τους ανθρώπους, ή έχουν νοσήσει θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε πως το αίτημα όλων των εμπλεκόμενων στον αθλητισμό δεν είναι η επανεκκίνηση των πρωταθλημάτων με κάθε κόστος, αλλά η εύρεση μίας βιώσιμης λύσης».

Πως αισθάνεται όντως η πολιτεία τους έχει στην… απ’ έξω και τους αφήνει “κλειδωμένους” ανοίγοντας σταδιακά όλα τα υπόλοιπα (με όποιον τρόπο τα ανοίγει; Ο δεύτερος σκόρερ της ομάδας τη φετινή σεζόν με 54 πόντους σε τρία ματς τόνισε:

«Δυστυχώς ο αθλητισμός και ειδικότερα το μπάσκετ υποβαθμίζεται και απαξιώνεται από τους ίδιους της τους παράγοντες. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε όλα τα προβλήματα που για χρόνια κρύβονται εντέχνως κάτω από το χαλί, από την ομοσπονδία, αλλά κι από τους αρμόδιους φορείς να βγαίνουν στην επιφάνεια. Πιο συγκεκριμένα, είναι ανεπίτρεπτο η μόνη επαγγελματική κατηγορία του “εθνικού μας” αθλήματος να είναι η Α1. Δεν είναι δυνατόν εν έτη 2021 οι προπονητές, οι γυμναστές και οι αθλητές να θεωρούνται ερασιτέχνες με ό,τι αυτό συνεπάγεται και να παραμένουν έρμαια της κάθε διοίκησης.
Όλα αυτά συνδέονται άμεσα με την απόφαση της αναστολής των πρωταθλημάτων μας, καθώς η ίδια η ομοσπονδία κατατάσσει το μπάσκετ σαν ένα ακόμη χόμπι. Αυτό λοιπόν δικαιολογεί απόλυτα τις αποφάσεις των αρχών που χρίζουν μη απαραίτητη την λειτουργία των πρωταθλημάτων. Αυτό κατά συνέπεια οδηγεί στην αποποίηση ευθυνών για τις αρμόδιες αρχές που με τη σειρά τους αψηφούν τις συνέπειες αυτής της πράξης που αφήνει πολλούς συναδέλφους μου χωρίς αντικείμενο και χωρίς καμία οικονομική στήριξη».

Όλοι λένε πως η φετινή αγωνιστική σεζόν είναι χαμένη, ποια είναι η άποψη όμως του Στεργιάκη; «Ας ελπίσουμε πως όλοι όσοι υπηρετούν τον αθλητισμό θα λάβουν υπόψιν τους τα αιτήματα των πολλών συνανθρώπων τους για μία ίση μεταχείριση και να καταφέρουν να βρουν μία βιώσιμη λύση έχοντας πάντα ως γνώμονα την προστασία όλων.
Σαν… υστερόγραφο θα ήθελα να πω πως ας επιστρέψουμε επιτέλους σε αυτό που τόσο πολύ αγαπάμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ