17.5 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Στατιστικά limit down του Άρη στο Ναντέρ

Σε ένα εξ ορισμού δύσκολο παιχνίδι, ο Άρης έκανε, στατιστικά τουλάχιστον, το χειρότερο παιχνίδι του στο φετινό Basketball Champions League. Αυτό μαρτυρούν οι 50 μόλις βαθμοί του στο σύστημα αξιολόγησης του χθεσινού αγώνα με τη Ναντέρ. Είναι η χειρότερη επίδοση των 10 αγώνων του αφού η προηγούμενη ήταν εκείνη των 58 του αγώνα της Κωνσταντινούπολης με την Μπεσικτάς.

 

Ο Άρης δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη τύχη χθες σουτάροντας με τόσο χαμηλά ποσοστά εντός πεδιάς. Το 40,5% που είχε στα δίποντα (15/37) είναι η χειρότερη εκτός έδρας επίδοση του –είχε 46,87% κόντρα στη Νίμπουρκ (15/32) στην Τσεχία ενώ το 22,2% στα τρίποντα (4/18) είναι συνολικά η χειρότερη επίδοση του στη φετινή διοργάνωση. Η προηγούμενη ήταν εκείνη του εντός έδρας αγώνα με τη Βόννη στην οποία οι «κίτρινοι» είχαν 28,57% (6/21).

 

Παράλληλα ο Άρης έκανε περισσότερα λάθη από κάθε άλλη φορά στο φετινό BCL. Η στατιστική του «έγραψε» 19 λάθη, δύο περισσότερα από τα παιχνίδια με Νίμπουρκ και Ζιελόνα Γκόρα (17).

 

Οι «κίτρινοι» ισοφάρισαν και τη χειρότερη επίδοση τους στις ασίστ μένοντας μόλις στις 11, αριθμός που καταγράφηκε στη στατιστική τους και στους εντός έδρας αγώνες με τους Γάλλους αλλά και κόντρα στη Βόννη.

 

 

Τα θετικά πρόσημα

 

«Όαση» στους τομείς της οικονομίας ήταν τα κλεψίματα αφού ο Άρης σημείωσε την καλύτερη εκτός έδρας επίδοση του με οχτώ. Είχε επτά στα ματς με τη Νίμπουρκ και την Οστάνδη.

 

Η ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη σημείωσε τις κορυφαίες επιδόσεις της στα ριμπάουντ μακριά από τη Θεσσαλονίκη. Είχε 25 αμυντικά, 11 επιθετικά και 36 στο σύνολο ξεπερνώντας τις επιδόσεις του αγώνα στην Οστάνδη όπου είχε 23 αμυντικά, εννιά επιθετικά και 32 στο σύνολο ενώ εννιά επιθετικά είχε και κόντρα στη Ζιελόνα Γκόρα.

 

Παραδόξως, για τον τρόπο με τον οποίο εξελίχθηκε από νωρίς το παιχνίδι, ο Άρης ήταν καλύτερος στα λεγόμενα «δευτερεύοντα» ομαδικά στατιστικά. Είχε περισσότερους πόντους από λάθη αντιπάλου (18-16), είχε περισσότερους πόντους στον αιφνιδιασμό (8-4) και περισσότερους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ (9-5).

 

Μειονέκτησε, έστω και οριακά, μόνο στο σκορ μέσα από τη ρακέτα (26-28). Οι 28 πόντοι που δέχτηκε μάλιστα αποτελούν ισοφάριση της μεγαλύτερης σχετικής επίδοσης του Άρη που είχε δεχτεί 28 πόντους από το «ζωγραφιστό» και στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Ζιελόνα Γκόρα.

 

Photo Credits: Basketball Champions League



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ