17.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σταμολάμπρου με ρεκόρ κι άλλες ξεχωριστές επιδόσεις (vids+pics)

Η Εθνική Ελλάδας Γυναικών πάλεψε κόντρα στη Σλοβενία, στα Δύο Αοράκια, αλλά δεν κατάφερε να αναδειχθεί νικήτρια στο σαββατιάτικο (14/11) ματς για τον Α’ Όμιλο των προκριματικών του Ευρωμπάσκετ 2021, επηρεασμένη και από τον τραυματισμό της Μαριέλλας Φασούλα.

H Άννα Νίκη Σταμολάμπρου αναδείχθηκε πρώτη σκόρερ για το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, ενώ συγκέντρωσε και 21 βαθμούς στο ειδικό σύστημα αξιολόγησης της FIBA. Η 25άχρονη γκαρντ είχε 4/6 βολές, 3/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα και σημείωσε ατομικό ρεκόρ με τη φανέλα με το εθνόσημο. Παράλληλα, ξεπέρασε τους 100π. με την Εθνική Γυναικών, φθάνοντας τους 106π.

Η Δανάη Παπαδοπούλου, από την πλευρά της, πάτησε παρκέ για πρώτη φορά με τη φανέλα της Εθνικής Γυναικών. Στα 17 της έγινε διεθνής με τις «μεγάλες» ύστερα από έξι συμμετοχές με την Εθνική Παγκορασίδων και 31 με την Εθνική Κορασίδων. Στο κλειστό της κρητικής πρωτεύουσας αγωνίστηκε για 1.33’, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Αντίθετα, η Αγγελική Βιντσιλαίου… άνοιξε λογαριασμό επιθετικά, με το πρώτο της καλάθι με την Εθνική Γυναικών. Συγκεκριμένα, είχε 2/2 βολές και 0/1 δίποντα σε 3.28’.

Η Αγγελική Νικολοπούλου ισοφάρισε το δικό της ατομικό ρεκόρ με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, καθώς έβαλε 15π., όσους είχε σημειώσει και δύο ημέρες νωρίτερα απέναντι στη Βουλγαρία, τη στιγμή που η Διονυσία Αλεξανδρή αρχίζει να δημιουργεί τη δική της πορεία στη «γαλανόλευκη». Μετά τους πρώτους 2π. που σημείωσε στο προηγούμενο ματς με τη Βουλγαρία, πρόσθεσε άλλους 8π. απέναντι στις Σλοβένες.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ