19.2 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σπύρος Σαμόλης στο Basketa: «Στον Κόροιβο νιώθω σαν να είμαι ήδη 10 χρόνια»

Ο Κόροιβος «πάτησε» τον Ηρακλή και μοιάζει να αποκτά πλεονέκτημα στο «κυνήγι» της παραμονής στην Α2, με τον Σπύρο Σαμόλη να αναφέρεται στην ψυχολογία, που έχει αλλάξει στην Αμαλιάδα, τις μέρες του στην ομάδα και την ευχαρίστησή του να βρίσκεται εκεί, καθώς και το διαζύγιο με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων.

Πριν από περίπου ένα μήνα, ελάχιστοι θα πόνταραν σε μια νίκη του Κοροίβου επί του Ηρακλή, ακόμη και στη δική του έδρα. Η ομάδα έχει περάσει, άλλωστε, ουκ ολίγα σκαμπανεβάσματα αυτή την χρονιά, μετρώντας ήδη δύο αλλαγές προπονητών, από τον Κώστα Σορώτο στον Μιχάλη Κουταλιανό και από εκεί στον Σπύρο Σαμόλη. Στην Αμαλιάδα, όμως, είναι... πολύ σκληροί για να πεθάνουν και το απέδειξαν περίτρανα με τον «Γηραιό», θριαμβεύοντας και έχοντας αυτή τη στιγμή τον πρώτο λόγο για το πλεονέκτημα έδρας στα play out της Α2, με πέντε αγωνιστικές να απομένουν.

«Το πλάνο, ειδικά στην άμυνα, πάντα το ακολουθούν και το εκτελούν οι παίκτες. Το έκαναν στο 100% απέναντι στον Ηρακλή, θυσιάζοντας τα κορμιά τους και κάνοντας αυτό που χρειαζόταν η ομάδα, προσθέτοντας και τον εγωισμό τους. Από εκεί ξεκινήσαμε για την νίκη και είναι το τρίτο σερί παιχνίδι με τον αντίπαλό μας να πετυχαίνει περίπου 60 πόντους. Αυτό ήταν, λοιπόν, το κλειδί έχοντας ασχοληθεί όλη την εβδομάδα με το σκάουτινγκ του Ηρακλή, με αποτέλεσμα να τον κρατήσουμε χαμηλά», αναφέρει ο Σπύρος Σαμόλης μιλώντας στο Basketa.gr για το πώς κατάφερε η ομάδα του να κοιτάξει τον Ηρακλή στα μάτια, εξηγώντας το πώς έχει αποκτηθεί όλη αυτή η αυτοπεποίθηση στον Κόροιβο. «Οι παίκτες μου είναι μαχητές και αυτό που έχω εισπράξει τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, είναι ότι όλοι έχουν επίγνωση για τη βαθμολογική κατάσταση της ομάδας, καταλαβαίνοντας πως έχουν αδικήσει τους εαυτούς τους. Η ψυχολογία, όμως, έχει αλλάξει και η αυτοπεποίθηση είναι σε πολύ μεγάλα επίπεδα. Είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει ένα τέτοιο περιβάλλον, για να κοιτάξεις στα μάτια μια τόσο δυνατή ομάδα».

Ο ίδιος, μετά από 3.5 απόλυτα επιτυχημένα χρόνια στον Διαγόρα Δρυοπιδέων, με τρεις συνεχόμενες ανόδους, είδε τη συνεργασία του με την ομάδα να λύνεται στα μέσα αυτής της χρονιάς. Ένα σωματείο που είχε μέχρι πριν από λίγο καιρό την αίγλη της Basket League, αλλά υποβιβάστηκε με έναν τρόπο, που θα μείνει στην ιστορία, φαντάζει ιδανικό ως νέα πρόκληση. Ο κόουτς Σαμόλης συμφωνεί, αναφέροντας πως «το πρώτο που έχω να δηλώσω, είναι πως από τη στιγμή που ανέλαβα τον Κόροιβο, αποδέχθηκα και μια μεγάλη πρόκληση. Ο Κόροιβος εκπροσωπεί μια ολόκληρη πόλη, με 4 χρόνια παρουσίας στην κορυφαία κατηγορία. Από τη δική μου πλευρά, έπρεπε να κάνω σύντομα ό,τι έπρεπε, για να αλλάξουν μερικά πράγματα. Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα τα καταφέραμε και κερδίσαμε την χαμένη μας αυτοπεποίθηση. Τα παιδιά παίζουν σαν ένα, στοιχείο εξίσου σημαντικό, έχοντας βάλει το συμφέρον της ομάδας πάνω από όλα».

Παράλληλα, ήθελε να ευχαριστήσει συγκεκριμένα πρόσωπα. «Ευχαριστώ τη διοίκηση της ομάδας, που με εμπιστεύτηκε στη δύσκολη στιγμή για να την αναλάβω. Είναι μια δικαίωση για αυτούς και για εμένα. Θεωρώ, ότι στο τέλος θα έχουμε καταφέρει το στόχο μας. Επίσης, θέλω να ευχαριστήσω και το βοηθό μου, Φοίβο Κωστή. Η βοήθεια του είναι εξίσου καταλυτική».

Δεν νιώθει, όμως, πικραμένος από το διαζύγιο με μια ομάδα, όπου πέτυχε τόσες διακρίσεις, με τις τρεις ανόδους, το Κύπελλο ΕΣΚΑ και την πορεία στο Κύπελλο, που έφερε την ΑΕΚ στο «Στ. Βενέτης»; «Δεν έχω τσακωθεί με την προηγούμενη ομάδα μου. Μπορεί να ήμουν χάλια για ένα μήνα και να σκεφτόμουν πολύ τι έγινε, αλλά ο μόνος συνειρμός που κάνω, είναι ότι έφυγα μετά από μια 20άρα από τον Ηρακλή και τώρα καταφέραμε να πάρουμε με τον ίδιο αντίπαλο στον Κόροιβο, τη μεγαλύτερή του νίκη στην χρονιά. Δυστυχώς σε αυτό το επίπεδο της Α2, η πρώτη ευθύνη περνά στον προπονητή. Όλα γίνονται για κάποιο λόγο», απάντησε.

Όσο για τον Κόροιβο και το αν θα ήθελε να μείνει, δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του, αλλά το βλέπει προς το παρόν ρεαλιστικά, αποφεύγοντας δικαιολογημένα τα μεγάλα λόγια. «Εγώ γουστάρω που βρίσκιμαι εδώ και ο Κόροιβος θα είναι η πρώτη μου επιλογή, αλλά δεν ξέρεις ποτέ τι σου επιφυλάσσει το μέλλον. Η ομάδα αυτή, πάντως, είναι ακόμη μια ομάδα Α1 σε επίπεδο διοίκησης, οργάνωσης και γηπέδου. Είναι ένα brand name σε αυτή την περιοχή και όχι μόνο, ενώ μου συμπεριφέρονται σαν να βρίσκομαι εδώ 10 χρόνια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ