23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Σμαρτ… για πάντα «Κέλτης»!

Η ψυχή του Μάρκους Σμαρτ δεν μπορεί να φύγει από τους Σέλτικς και ο Αμερικανός γκαρντ θα υπογράψει νεό τετραετές συμβόλαιο, παραμένοντας στο σύλλογο.

Ενέργεια, πάθος, ψυχή, αποφαστιστικότητα, ανάληψη ευθυνών και... πονηριά όποτε χρειάζεται, για να συνδυάζεται και με το επώνυμό του. Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν πολύτιμα στον Μάρκους Σμαρτ για τους Μπόστον Σέλτικς και δεν είναι μυστικό πως, ακόμη κι αν επρόκειτο - υπό κανονικές συνθήκες - για ένα απλό μέλος του rotation, εν τέλει ήταν καθοριστικής σημασίας η παρουσία του στο παρκέ, για πολλούς λόγους. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, πώς πήρε σχεδόν... μόνος του ένα παιχνίδι με τους Ρόκετς, κερδίζοντας δύο επιθετικά φάουλ στα τελευταία δευτερόλεπτα από τον Τζέιμς Χάρντεν.

Ο 24χρονος γκαρντ, λοιπόν, δε θα μπορούσε να λείπει από την νέα προσπάθεια, με τους «Κέλτες» να έχουν δώσει τα καλύτερα μηνύματα στη σεζόν που πέρασε, χάνοντας μόλις για πέντε λεπτά τους Τελικούς του ΝΒΑ, σε μία σεζόν όπου κατέληξαν να παίζουν χωρίς Ίρβινγκ, Χέϊγουορντ και Τάις. Ο Σμαρτ ήταν από αυτούς που έκαναν το step up, συνεχίζοντας την ανοδική του πορεία από την προηγούμενη σεζόν, και η επιβράβευση που του αξίζει, αναμένεται να έρθει.

Η πλευρά του παίκτη και του συλλόγου βρίσκονται ακόμη σε συζητήσεις, αλλά η αποχώρησή του αυτή τη στιγμή είναι απίθανη. Συμφωνία για το χρονικό εύρος υπάρχει και ο Σμαρτ θα είναι για ακόμη 4 χρόνια κάτοικος Βοστόνης. Το οικονομικό κομμάτι είναι το μοναδικό που μένει να διευθετηθεί, με τον ίδιο να κερδίζει στο προαναφερθέν διάστημα γύρω στα 46-50 εκατομμύρια δολάρια.

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τις ανανεώσεις των Άαρον Μπέινς, Σέμι Οζελέγιε και Ντάνιελ Τάις, ενώ έχουν αποκτηθεί οι Μπραντ Ουοναμέικερ και Ρόμπερτ Ουίλιαμς. Το ρόστερ, άλλωστε, μεγάλες αλλαγές δε μοιάζει να χρειάζεται και όλοι περιμένουν να μάθουν στην πράξη, πώς θα παρουσιαστεί η ομάδα με αυτές τις μικρές διορθώσεις και - κυρίως - την επιστροφή των μεγάλων απόντων της χρονιάς που πέρασε, με τον Μπραντ Στίβενς να ετοιμάζεται να συνεχίσει την πορεία των Σέλτικς προς την επιστροφή στην κορυφή.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ