23.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σιαμέτης: «Να πετύχουμε το ανέφικτο» (vid)

Έτοιμος για την υπέρβαση εμφανίζεται ο ΠΑΣ Γιάννινα εν όψει του αγώνα μπαράζ για την άνοδο στην Α1 Γυναικών κόντρα στον Κρόνο Αγ. Δημητρίου.

Οι δύο ομάδες, που κατέκτησαν τη δεύτερη θέση στο Βόρειο και το Νότιο Όμιλο της Α2 Γυναικών, θα παίξουν την Κυριακή (12/05, 15.30) στο κλειστό της Περιβόλας για το τρίτο «εισιτήριο» της ανόδου στη μεγάλη κατηγορία. Ο Γιώργος Σιαμέτης και οι παίκτριές του είναι στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήδη από την Παρασκευή (10/05), συνοδεία του προέδρου Γιώργου Μάστακα, του γενικού αρχηγού Απόστολου Μιχαήλ και μελών της διοίκησης. Διατεθειμένο να δώσει το… 1.000 των δυνάμεών του είναι το ηπειρώτικο συγκρότημα, για να κάνει το όνειρο πραγματικότητα, όπως δήλωσε και ο προπονητής του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο Γιώργος Σιαμέτης: «Είμαστε μπροστά στη μεγαλύτερη πρόκληση για την ομάδα, στα τελευταία επτά χρόνια που είμαι προπονητής. Γνωρίζουμε ότι ο Κρόνος είναι πολύ καλή ομάδα, έχει πολύ καλό προπονητή, έχει καλές παίκτριες, ξέρουμε ότι είναι το φαβορί για να κερδίσει το ματς. Όπως επίσης γνωρίζουμε ότι στην προϊστορία των αγώνων μπαράζ της 2ης θέσης που οδηγεί στην Α1 δεν έχει κερδίσει ποτέ ομάδα του Βορρά. Ύστερα από αυτά που είπα, θα ήταν λογικό να έχουμε αίσθημα φόβου και ενδεχομένως ότι πάμε για να χάσουμε. Έτσι όμως όπως ξεκίνησε η χρονιά, με την ομάδα μας φαβορί για υποβιβασμό, στα μέσα της χρονιάς φαβορί για την 5η-6η θέση και στο τέλος φαβορί για τη 2η θέση, όπου και τερματίσαμε. Αυτό το λέω για να καταλάβουμε ότι στον αθλητισμό δεν υπάρχουν φαβορί. Υπάρχουν ομάδες που δουλεύουν πολύ σκληρά, που με το πέρασμα του χρόνου αποκτούν αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη στον εαυτό τους, ομάδες που είναι έτοιμες να παλέψουν για ό,τι τους αναλογεί».

Συνεχίζοντας, εξήγησε πως δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο κι ας είναι το αουτσάιντερ για τη νίκη: «Η χρονιά για εμάς, το ξέρει όλη η πόλη αυτό, είναι άκρως επιτυχημένη. Αλλά δεν πάμε την Κυριακή (12/05) για να χάσουμε. Θέλουμε για ακόμα μία φορά, την τελευταία για φέτος, ό,τι περισσότερο έχουμε για να εκμεταλλευτούμε όποια πιθανότητα έχουμε για να κερδίσουμε αυτό το ματς. Όλη την εβδομάδα δουλεύουμε σκληρά και δεν θα αλλάξει το μότο μας: "Σεβόμαστε την ομάδα, τη διοίκηση τους προπονητές του Κρόνου, αλλά δεν τους φοβόμαστε". Θα έχουμε ακόμα μία φορά τη συμπαράσταση του κόσμου, είναι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα του γυναικείου μπάσκετ να έχουμε κλεισμένα ήδη τρία πούλμαν και πολύ κόσμο να μας σταματάει στην πόλη και να μας λέει "Θα είμαστε εκεί". Μας γεμίζει πάρα πολύ μεγάλη δύναμη και αυτοπεποίθηση αυτό».

Κλείνοντας, δεσμεύθηκε πως αυτός και οι παίκτριές του θα δώσουν τα πάντα, για να κάνουν την έκπληξη: «Πάμε με αυτοσκοπό να δώσουμε το… 1.000% των δυνάμεών μας, προκειμένου να είμαστε ανταγωνιστικοί και να καταφέρουμε ό,τι περισσότερο μπορούμε. Θεωρώ ότι η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχει δείξει φέτος, αγωνιστικά και εξωαγωνιστικά, ότι αξίζει να βρίσκεται στην ανώτερη κατηγορία. Το χρονοδιάγραμμά μας ήταν για τρία χρόνια, αλλά εάν προκύψει κάτι νωρίτερα είμαστε έτοιμοι να το αντιμετωπίσουμε και να μην το αρνηθούμε. Θέλω προκαταβολικά να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που θα βρεθεί την Κυριακή (12/05) στην Πάτρα και δεσμευόμαστε ότι θα δώσουμε τα πάντα για να πετύχουμε το ανέφικτο».

Είπαν, ακόμα…
Ντίνα Σαρηγιαννίδου: «Είναι ο σημαντικότερος αγώνας στην μπασκετική ιστορία των Ιωαννίνων. Όλες οι κοπέλες είμαστε αποφασισμένες να κάνουμε το όνειρό μας πραγματικότητα».
Πανωραία Ντόκου: «Εγώ, όπως και η Ντίνα Σαρηγιαννίδου, είμαστε πάρα πολλά χρόνια στην ομάδα και ό,τι έχουμε καταφέρει, το έχουμε καταφέρει με πολλή δουλειά και κόπο μέσα στο γήπεδο. Πέρυσι τέτοια εποχή προετοιμαζόμασταν για το μπαράζ ανόδου στην Α2, αφού είχε μεσολαβήσει μια στενάχωρη χρονιά, που μας είχε στιγματίσει με πολλούς τραυματισμούς, με αποτέλεσμα η ομάδα να πέσει κατηγορία. Όλα αυτά, όμως, μας δυνάμωσαν. Καταφέραμε να ανασυγκροτηθούμε και ύστερα από μια πετυχημένη χρονιά μπορούμε να διεκδικήσουμε κάτι παραπάνω. Γνωρίζουμε ότι η ομάδα του Κρόνου είναι πάρα πολύ καλή και ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα του Νότιου Ομίλου της Α2 είναι ανταγωνιστικότερο. Είμαστε μια επαρχιακή ομάδα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα διεκδικήσουμε όποιες πιθανότητες έχουμε για την άνοδο στην Α1. Εύχομαι να γίνει ένα καλό παιχνίδι και ο καλύτερος να νικήσει».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ