21.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Σε επτά ημέρες η Καβάλα παίζει κόντρα στο…DNA της

Από την εποχή που η Καβάλα βρέθηκε στην Α1 την σεζόν 2008-2009, είχε φτάσει στο να αγωνιστεί δυο χρονιές στα πλέι οφς (2010-2012) ενώ είχε συμμετοχή και στον Βαλκανικό Κύπελλο.

Αυτό που δεν είχαν μάθει να κάνουν στην πόλη της Μακεδονίας είναι να επιβιώνουν σε μάχες παραμονής, και όποτε κλήθηκαν να το πράξουν...έχασαν. Έτσι, τη σεζόν 2012-2013 υποβιβάστηκαν από την μεγάλη κατηγορία, ενώ το ίδιο έπραξαν και τη σεζόν 2015-2016, αλλά και την ερχόμενη σεζόν, όταν από τα πλέι άουτ της Α2, βρέθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία της Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβαλάς στην Β' Εθνική.

Εκεί η Ένωση επανήλθε στους κλασικούς της ρυθμούς, κερδίζοντας το πρωτάθλημα, αλλά φέτος έμπλεξε και πάλι στην περιπέτεια της παραμονής, και αν θέλει να σώσει την παρτίδα θα πρέπει να πάει κόντρα στο DNA της και να βγει κερδισμένη από αυτή τη μάχη. Έτσι, έχοντας και Λιθουανική υποστήριξη (Σίμας Μπουτελεβίτσιους) η Καβάλα υποδέχεται στο κλειστό της Καλαμίτσας μέσα σε επτά ημέρες, Ερμή Αγιάς και Κόροιβο Αμαλιάδας, και θέλει 2/2 για να ελπίζει ότι θα αποφύγει τον άμεσο υποβιβασμό, και θα μπορέσει να διεκδικήσει την παραμονή μέσω των πλέι αουτ.

Έτσι και αλλιώς στην Καβάλα έχουν συνηθίσει τον πρωταθλητισμό...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ