16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Σεφτές» Κάτας και σιγουριά για την πρωτιά

Ο Παναθηναϊκός δεν... έβγαλε μάτια στο «Αλεξάνδρειο», αλλά σημασία έχει το «διπλό» με 93-75 έναντι του Άρη, που ήρθε μάλιστα αρκετά εύκολα για την πρώτη νίκη του Όντεντ Κάτας στον πάγκο των «πρασίνων», που πλέον πορεύονται με διαφορά δύο ηττών στα παιχνίδια τους σε σύγκριση με εκείνα της ΑΕΚ και του Λαυρίου, κάτι που τους καθιστά μεγάλο φαβορί για την πρωτιά στην Basket League πριν καν τελειώσει ο πρώτος γύρος.

Με τον Νέντοβιτς να μοιάζει να «ζεσταίνεται» στην αρχή, ένα πρώτο προβάδισμα ήρθε για τον Παναθηναϊκό (6-10), αλλά ο Άρης μπορούσε στο αρχικό δεκάλεπτο να ακολουθήσει στο ρυθμό. Οι Έλληνές του, κερδίζοντας μερικές μάχες κοντά στο καλάθι, κράτησαν όρθιους τους γηπεδούχους και το τρίποντο του Λιτλ έφερε τη διαφορά σε απόσταση τριπόντου, διατηρώντας την ελπίδα πως μπορούσαν να είναι ανταγωνιστικοί (20-23).

Βγάζοντας... από το καπέλο τον Σιδηροηλία, ο Καμπερίδης προκάλεσε μια έκπληξη και η ομάδα του ισορρόπησε πλήρως το ματς με 27-27 στα πρώτα 13 λεπτά. Σε εκείνο το σημείο, όμως, ήταν η ώρα της «ελληνικής γραμμής» του «τριφυλλιού» να πάρει μπρος, με τους Μήτογλου-Παπαγιάννη επιτέλους να εμφανίζονται και τον Κασελάκη να είναι πάλι πολύτιμος στις δύο πλευρές του παρκέ, με συνέπεια στο επόμενο δίλεπτο να υπάρξει διψήφια διαφορά (27-37). Ο Μπέντιλ πήρε σειρά με μακρινά σου και το ημίχρονο έληγε με τον Παναθηναϊκό κυρίαρχο (36-47).

Με την... αεροπορία να συνεχίζει σε εξαιρετική κατάσταση και αρκετές ακόμη λύσεις να έρχονται και στην περιφέρεια, οι παίκτες του Κάτας έμοιαζαν να κυριαρχούν απόλυτα, απολαμβάνοντας διαφορά 20 πόντων στα μέσα της τρίτης περιόδου, θεωρώντας ίσως πως τελείωναν σιγά σιγά το παιχνίδι (44-64). Οι Αμερικανοί του Άρη, όμως, δεν ήθελαν να τα παρατήσουν και με τον ΝτεΚόζι στο σύνθημα απέκτησαν ξανά ελπίδα, με ένα buzzer beater του Λιτλ να περιορίζει τη «ζημιά» στο -11, που ίσως να ήταν μικρότερη, αν οι φιλοξενούμενοι δε μάζευαν το ένα ριμπάουντ μετά το άλλο (61-72).

Η νευρικότητα του παιχνιδιού στις αρχές της τελευταίας περιόδου φάνηκε, τελικά, να ευνοεί τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να ήταν άστοχος ακόμη και σε δεύτερες ευκαιρίες, αλλά το ίδιο ήταν και ο αντίπαλός του, που έχασε το καθαρό μυαλό του τελευταίου πενταλέπτου του τρίτου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα η απόσταση να αυξηθεί πάλι κι ένα τρίποντο του Ουάιτ για το 63-80 στο 35ο λεπτό να αποτελειώνει στην ουσία κάθε ελπίδα των «κιτρίνων». Ακόμη κι αν διάλεξαν εκείνη τη στιγμή τη διαχείριση δυνάμεων, με τον Καλαϊτζάκη να παίρνει αρκετό χρόνο, η κατάσταση δεν μπορούσε να αλλάξει και η «μπίλια» έκατσε σε ένα τελικό +18 για τους «πράσινους» (75-93).

Δεκάλεπτα: 20-23, 36-47, 61-72, 75-93

Ο ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΦΥΠΝΙΣΜΕΝΟΣ: Από τότε που έφυγε ο Γιώργος Βόβορας, ο Ντίνος Μήτογλου έχει αλλάξει και έχει εμφανιστεί ανανεωμένος στο ρόλο του, που είναι σαφώς πιο πρωταγωνιστικός, κάτι που απέδειξε και στη Θεσσαλονίκη με 15 πόντους και οκτώ ριμπάουντ. Μαζί του, όμως, και ο Μπεν Μπέντιλ έδειξε πως μπορεί να προσφέρει λύσεις στην ομάδα, με την παρουσία του να είναι καταλυτική με double double 14 πόντων και 10 ριμπάουντ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 12 παραπάνω κατοχές από επιθετικά ριμπάουντ (τα λάθη ήταν σχεδόν μοιρασμένα, με δύο λιγότερα για τον Άρη), θα ήταν σχεδόν αφύσικο για μια ομάδα με την ποιότητα του Παναθηναϊκού να απειληθεί από έναν αντίπαλο σαν τον Άρη. Με τα ποσοστά στα σουτ εντός παιδιάς, επίσης, να μη διαφέρουν πολύ (40%-45% με 43%-53% στα δίποντα και 36% για αμφότερες τις ομάδες στα τρίποντα), το τελικό +18 είναι απόλυτα λογικό.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ