14.4 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σερβία: «Κοκόσκοφ τέλος, τα ηνία στον Πέσιτς»

Οριστική φαίνεται πως είναι η μοίρα της διάδοχης κατάστασης στην Εθνική Σερβίας, καθώς σύμφωνα με δημοσιεύματα λύθηκε το συμβόλαιο του Ιγκόρ Κοκόσκοφ, ανοίγοντας το δρόμο για τον Σβέτισλαβ Πέσιτς.

Η αποτυχία της Σερβίας να προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο έφερε τα πράγματα σε μία προδιαγεγραμμένη ροή. Ο Ιγκόρ Κοκόσκοφ μετρούσε μέρες στον πάγκο των "Πλάβι", με τα δημοσιεύματα από τη Σερβία να αναφέρουν, από την επαύριον κιόλας του Προολυμπιακού τουρνουά, ότι η απομάκρυνση του Κοκόσκοφ και η πρόσληψη του Πέσιτς ήταν απλά θέμα χρόνου για να πραγματοποιηθεί.

Και όπως φάινεται, έτσι γίνεται. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα των Σέρβων, ο μέχρι πρότινος προπονητής της Φενέρ και νυν βοηθός του Τζέισον Κιντ στους Ντάλας Μάβερικς, έλυσε το συμβόλαιό του με την Ομοσπονδία της Σερβίας, ανοίγοντας τον δρόμο για την νέα διάδοχη κατάσταση. Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς, του οποίου τελευταία δουλειά ήταν η Μπαρτσελόνα, τις σεζόν 2018-2020, αναμένεται να αναλάβει την ομάδα της Σερβίας με στόχο φυσικά την πρόκριση στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2023, αλλά και τη διάκριση στο Ευρωμπάσκετ 2022.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ