17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Σερέλης: «Να διαβάσουμε το παιχνίδι»

Το Λαύριο πήρε τη νίκη στον πρώτο του ευρωπαϊκό αγώνα με τον προπονητή της ομάδας, Χρήστο Σερέλη, να έχει σημειώσει πολλά στο μπλοκάκι του για τον επαναληπτικό στις 26 Σεπτεμβρίου απέναντι στην Ντίνπρο στην Ουκρανία πλέον. Ένας προπονητής που βρίσκεται 15 χρόνια στον πάγκο της ομάδας, όταν ακόμη έπαιζε στα τοπικά. Ήταν εκεί σε όλη τη διαδρομή ως το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι.

«Είναι πραγματικά κάτι εντυπωσιακό. Αν δεν ονειρεύεσαι δεν μπορεί να καταφέρεις και πολλά πράγματα! Αυτή είναι η αλήθεια».

Αναφορικά με τον σημερινό αγώνα τόνισε: «Είχαμε άγχος πολύ στην αρχή, δεν ήμασταν συγκεντρωμένοι , έβαλαν και δύσκολα σουτ. Βρήκε αυτοπεποίθηση από αυτό ο αντίπαλός μας. Αν δεν παίξουμε άμυνα δεν γίνεται. Στο δεύτερο ημίχρονο δεχθήκαμε 28 πόντους, ενώ στο πρώτο 45 και αυτό τα λέει όλα. Είχαμε καλή αντίδραση για πρώτο παιχνίδι που πήγε στραβά στην αρχή. Είναι σημαντικό το ότι το γυρίσαμε. Καμία ομάδα δεν είναι κακή. Νομίζω όμως πως πρώτα θα πρέπει να κοιτάξουμε την δική μας ομάδα, τι κάναμε εμείς λάθος, τι συνέβη και δεχθήκαμε αυτούς τους 45 πόντους σε ένα εικοσάλεπτο».

Τι χρειάζεται στο δεύτερο παιχνίδι για να υπερασπιστεί αυτό το +9 το Λαύριο; «Χρειάζεται ένταση στην άμυνα, καλύτερες συνεργασίες, να «καθαρίσουμε» τα ριμπάουντ και καλό διάβασμα στις αλλαγές, στο λόου ποστ. Να διαβάσουμε το παιχνίδι καλύτερα και έχουμε πολλές πιθανότητες να περάσουμε».

Eπιπρόσθετα ο κόουτς Σερέλης τόνισε: « Θέλω να ευχαριστήσω τον φίλαθλο κόσμο του Λαυρίου που μας βοήθησε να πάρουμε αυτή την νίκη, καθώς όπως όλοι ξέρουμε η Πέμπτη είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα για να βρεθείς στο γήπεδο. Το ματς επρόκειτο για ένα σκληρό ματς απέναντι σε μία πολύ δυνατή ομάδα η οποία ήταν πολύ πιο δυνατή από εμάς στο πρώτο ημίχρονο και στην άμυνα και στην επίθεση. Ωστόσο, μίλησα με τα παιδιά στα αποδυτήρια και ήμασταν πάρα πολύ καλοί στο δεύτερο ημίχρονο. Βάλαμε τα σώματά μας μπροστά, βρήκαμε καλά σουτ από την αδύνατη πλευρά και ευτυχήσαμε να διαμορφώσουμε ένα καλό σκορ. Καταφέραμε να λειτουργήσουμε σαν έμπειρη ομάδα αν και δεν είμαστε έμπειροι στην Ευρώπη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει κάτι γιατί σε έξι μέρες έχουμε ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι και πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα» ενώ τέλος ο Τζαμάλ Νίξον συμπλήρωσε: «Ήταν ένα πολύ καλό παιχνίδι για εμάς. Ωστόσο ακόμη δεν έχει κριθεί τίποτα το ουσιαστικό καθώς αναμένουμε το επόμενο παιχνίδι, αυτό της 26ης του μηνός στην Ουκρανία όπου θα κριθεί η πρόκριση».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ