24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Σαλτουρίδης στο Basketa: «Να δικαιώσω όσους πίστεψαν σε εμένα»

Η Πεντέλη κάνει άλματα παραμονής στη Β΄Εθνικής μετά και από την πιο πρόσφατη νίκη της επί του Παγκρατίου. Η ομάδα του Κώστα Χαρτοματσίδη, στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία απέδειξε πως ήρθε για να μείνει και δε σταματά να παλεύει για να καθιερωθεί ανάμεσα στις παραδοσιακές δυνάμεις της Β΄Εθνικής.

Ο Κώστας Σαλτουρίδης ήταν ένας εκ των πρωταγωνιστών της νίκης της Πεντέλης απέναντι στο Παγκράτι και μιλώντας στο Basketa.gr αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έκανε η ομάδα του στη φετινή σεζόν, στην απόφασή του να επιστρέψει στην κατηγορία και να ενισχύσει για ακόμη μία σεζόν την Πεντέλη αλλά και στις φιλοδοξίες του για τα επόμενα χρόνια.

Η Πεντέλη ήταν η έκπληξη του πρωταθλήματος για φέτος. Εσύ προσωπικά περίμενες αυτή την εξέλιξη στην αρχή της σεζόν;

«Πάντα πρέπει να πιστεύεις στις δυνατότητές σου και σε όλα όσα κάνεις γιατί αυτά σε καθορίζουν. Για εμένα δεν αποτελεί έκπληξη η πορεία μας γιατί η ομάδα το καλοκαίρι διατήρησε τον κορμό της και έκανε ποιοτικές προσθήκες. Γνωρίζοντας τη δουλειά που γίνεται μέσα στο γήπεδο και τη λογική της ομάδας να παλεύει όλα τα παιχνίδια, ήμουν πολύ αισιόδοξος».

Είχε ξεχωριστή σημασία για εσένα το γεγονός πως η ομάδα σου εξασφάλισε την παραμονή στο παιχνίδι με την πρώην ομάδα σου δηλαδή το Παγκράτι;

«Η νίκη που κάναμε στο Παγκράτι ήταν πολύ σημαντική για εμάς. Κάθε φορά που παίζω αντίπαλος με την ομάδα που με ανέδειξε είναι κάτι το ιδιαίτερο για εμένα συναισθηματικά».

Απέχεις εδώ και αρκετά χρόνια από τη Β' Εθνική. Πως αποφάσισες να μείνεις το καλοκαίρι στην Πεντέλη και να επιστρέψεις στην κατηγορία;

«Δεν είναι δύσκολο να μείνεις σε μία ομάδα που σε έχει στηρίξει μετά από ένα πολύ δύσκολο χειρουργείο, είναι οργανωμένη και σου ζητάει να ανανεώσεις μαζί της. Ήθελα να είμαι μέρος της προσπάθειας που θα έκανε η ομάδα στη Β' Εθνική και να δικαιώσω όλους όσους πίστεψαν σε εμένα». 

Η Πεντέλη ήταν μια πρωτοεφανιζόμενη ομάδα στη Β' Εθνική. Τι πρέπει να κάνει για να καθιερωθεί στην κατηγορία;

«Πρέπει να κάνει ό,τι έκανε και φέτος και ό,τι κάνει κάθε χρόνο. Όσο υπάρχει επαγγελματισμός και φερεγγυότητα από πλευράς προπονητών και Διοίκησης και καλό κλίμα ανάμεσα στους παίκτες, η ομάδα δεν έχει να φοβηθεί τίποτα».

Ανάμεσα στους πολλούς αθηναϊκούς συλλόγους που υπάρχουν στις εθνικές κατηγορίες, τι είναι αυτό που κάνει την Πεντέλη να ξεχωρίζει;

«Το γεγονός ότι είναι μία μεγάλη και σοβαρή οικογένεια. Απαρτίζεται από ανθρώπους που καθημερινά βρίσκονται για πολλές ώρες στο γήπεδο και προσπαθούν πάντα για το καλό της ομάδας».

Θα ήθελες να συνεχίσεις να ζεις αυτό που ζεις στην Πεντέλη;
 
«Μακάρι να είμαι καλά και να συνεχίζω να το ζω».

Πώς σου φάνηκε φέτος το πρωτάθλημα της Β ' Εθνικής ;

«Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο και πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Οι περισσότερες ομάδες παλεύουν για την παραμονή μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές. Για να καταφέρει κάποια ομάδα να σωθεί θα πρέπει να κάνει πρωταθλητισμό».

Πώς θα περιέγραφες το κλίμα που επικρατεί στην Πεντέλη;

«Το κλίμα στην ομάδα είναι άριστο και αυτό καθιστά την καθημερινότητα πολύ ευχάριστη. Το πιο σημαντικό είναι ότι ακόμα και οι ήττες δεν διαταράσσουν το κλίμα της ομάδας».

Πώς είναι η συνεργασία σου με τον κόουτς Χαρτοματσίδη, δεδομένου πως είναι ένας νέος προπονητής.

«Ο κόουτς μπορεί να είναι νέος αλλά δεν τον αντιμετωπίζουμε έτσι. Ξέρει πως να προετοιμάζει την ομάδα και να διαχειρίζεται καταστάσεις. Προσπαθεί να βγάλει πάντα το καλύτερο από εμάς. Μας πιέζει ώστε να δίνουμε το 100%, αλλά και να ευχαριστιόμαστε στο παιχνίδι. Τρία χρόνια τώρα η συνεργασία μας είναι πολύ καλή».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο;

«Η φιλοδοξία μου σε ομαδικό επίπεδο είναι να τερματίσει η ομάδα όσο το δυνατόν πιο ψηλά γίνεται. Σε ατομικό επίπεδο, το μόνο που θέλω είναι να είμαι υγιής ώστε να απολαμβάνω το παιχνίδι όσο πιο πολύ μπορώ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ