18.3 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Σήκωσέ το, το… τιμημένο

Η μεγάλη πρόκριση επί της Ισπανίας ανήκει πλέον στο παρελθόν για την Εθνική Νέων που απόψε (23/7, 21.15) θα κοντραριστεί με το Ισραήλ, στον τελικό του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που διεξάγεται στην Κρήτη.

Τα παιδιά του Ηλία Παπαθεοδώρου πραγματοποίησαν το βράδυ του Σαββάτου (22/7) την καλύτερή τους εμφάνιση στο τουρνουά και διέλυσαν την Ισπανία με 77-56. Όσοι αγωνίστηκαν είχαν σπουδαία απόδοση και σε συνδυασμό με τη βοήθεια του κόσμου που έδωσε δυναμικό «παρών» έκαναν τους Ίβηρες να μοιάζουν λίγοι μπροστά τους.

Πλέον το χρυσό μετάλλιο θα παιχτεί σε μία σαραντάλεπτη… ζαριά. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση και το απέδειξε και στον ημιτελικό όπου σημείωσε 19 πόντους με πολύ καλά στατιστικά. Σε φόρμα και ο Αντώνης Κόνιαρης ο οποίος πέτυχε δέκα πόντους κι έδωσε πέντε ασίστ. Οι δυο τους αποτελούν τους βασικούς «πυλώνες» της εθνικής ομάδας.

Στον αντίποδα, το Ισραήλ αποτελεί τη μεγάλη έκπληξη της διοργάνωσης. Πριν το πρώτο τζάμπολ λιγοστοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι η ομάδα του Όντεντ Κάτας θα έφτανε τόσο μακριά. Ο Νταμίρ Μπλατ, γιος του Ντέιβιντ Μπλατ αποτελεί τον καλύτερο παίκτη των Ισραηλινών που κι εκείνοι ήταν εντυπωσιακοί στον ημιτελικό με τη Γαλλία. Ο νεαρός γκαρντ έχει μοιράσει 64 ασίστ στα πρώτα έξι παιχνίδια ου Ισραήλ κι αποτελεί τον μεγαλύτερο «πονοκέφαλο». Αν όμως η Ελλάδα παίξει τη σπουδαία άμυνα που μπορεί, τότε θα κατορθώσει να τον σταματήσει.

Λίγο νωρίτερα, θα συγκρουστούν στον μικρό τελικό για το χάλκινο μετάλλιο η Ισπανία με τη Γαλλία. Για την πέμπτη θέση θα παίξουν η Σερβία με τη Λιθουανία, ενώ για την έβδομη θα παλέψουν η Ισλανδία με τη Γερμανία. Στο πρώτο χρονικά παιχνίδι της ημέρας, η Λετονία θα αντιμετωπίσει την Τσεχία με τις δύο ομάδες να έχουν ήδη υποβιβαστεί. Με τελικό μοιάζει και η αναμέτρηση της Σλοβενίας με την Ιταλία, καθώς η ηττημένη θα γίνει η τρίτη ομάδα που υποβιβάζεται. Για το γόητρο και την ενδέκατη θέση θα παίξουν Μαυροβούνιο και Σουηδία, ενώ ένατη θα τερματίσει η νικήτρια του αγώνα Τουρκία – Ουκρανία.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ