17 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σάμουελς, Λι και Μακγκίλ έδωσαν «ανάσα» στον Πανιώνιο «πληγώνοντας» τον ΠΑΟΚ

Ο Πανιώνιος κατέθεσε «ψυχή» στο «Σοφία Μπεφόν» επιστρέφοντας συνεχώς στο ματς όποτε ο ΠΑΟΚ ξέφευγε στο σκορ και τελικά έκανε το δικό του «ξέσπασμα» στο τέταρτο δεκάλεπτο και πήρε μεγάλη νίκη  με 97-87 βυθίζοντας τον «Δικέφαλο του Βορρά» στην τελευταία θέση της Basket League μετά από εννιά αγωνιστικές.

Ο Πανιώνιος ξεκίνησε το ματς δυνατά παρά την απουσία του κόσμου του από την κερκίδα -μπήκαν στο γήπεδο με καθυστέρηση καθώς βρίσκονταν στη Νέα Σμύρνη για το ματς της ομάδας ποδοσφαίρου- και πήρε από νωρίς προβάδισμα επτά πόντων (14-7) εκμεταλλευόμενος την καλή ημέρα στην οποία φαινόταν ότι βρίσκεται ο Σαμάρντο Σάμουελς. Ο Κώστας Χαραλαμπίδης κάλεσε αμέσως τάιμ-άουτ βλέποντας την ομάδα του να μην ανταποκρίνεται και προχώρησε και σε αλλαγές. Η είσοδος των Άαρον Μπεστ και Απόλλωνα Τσόχλα άλλαξε τα δεδομένα και ο ΠΑΟΚ άρχισε να λειτουργεί επιθετικά πατώντας καλύτερα στο παρκέ, με αποτέλεσμα το 19-16 για τους γηπεδούχους να γίνει 31-23 υπέρ του «Δικέφαλου του Βορρά» στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου, με πρωταγωνιστή τον Ζάιν Νόουλς. Ούτε και οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το προβάδισμά αφού από εκεί κι έπειτα οι άμυνες πήγαν... περίπατο με τον Σάμουελς, τον Μοχάμεντ Πάσαλιτς και τον Άντονι Λι να βάζουν ξανά τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ με 45-44 στη λήξη του ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ πήρε ξανά το προβάδισμα ξεφεύγοντας εκ νέου με +7 αλλά ο Πανιώνιος έβρισκε λύσεις πότε με τον Άντονι Λι πότε με τον Ρίκι Μαγκίλ και έμενε κοντά στο σκορ παρά το γεγονός ότι αντιμετώπιζε τεράστιο πρόβλημα στα ριμπάουντ όπου οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν μαζεύοντας 13 επιθετικά στο ματς. Οι «ασπρόμαυροι» έδειχναν να πατάνε καλύτερα με αποτέλεσμα η κατάρρευσή τους στο τέταρτο δεκάλεπτο να κάνει... κρότο. Με 8 λάθη στη, τα περισσότερα παιδαριώδη και τραγικές επιθετικές επιλογές, ο ΠΑΟΚ ήταν σαν να έβαλε το παιχνίδι στα χέρια του Πανιωνίου, ο οποίος έβλεπε ταυτόχρονα την Αμερικάνικη τριάδα να «ρολάρει» και με τον Πάσαλιτς σε ρόλο οργανωτή να εκτελεί τον ΠΑΟΚ πετυχαίνοντας 35 πόντους στην τελευταία περίοδο και χαρίζοντας μία τεράστια νίκη στους «κυανέρυθρους». 

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ... ΦΡΟΥΡΑ: Σαρμάντο Σάμουελς (21 π., 4 ριμπάουντ), Άντονι Λι (20 π. 7 ριμπάουντ) και Ρίκι Μακγκίλ (18 π.) ήταν η κινητήρια δύναμη του Πανιωνίου δείχνοντας να συνεργάζονται τέλεια μεταξύ τους αλλά και να λειτουργούν άψογα υπό την καθοδήγηση του Μοχάμεντ Πάσαλιτς (11 π. 7 ασ.) και αν συνεχίσουν έτσι ίσως έρθουν καλύτερες μέρες για την ομάδα της Νέασ Σμύρνης.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Λάθη,  λάθη, λάθη.... Αυτά που έκανε ο ΠΑΟΚ στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν φοβερά καθώς υπέπεσε σε τέσσερις λάθος επαναφορές της μπάλας ενώ συνολικά έκανε -παρά ένα- όσα λάθη είχε κάνει σε όλο το υπόλοιπο ματς αφού υπέπεσε σε 8 και συνολικά στον αγώνα σε 17, σφραγίζοντας ο ίδιος τη μοίρα του.

Δείτε τα αναλυτικά στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ