21.7 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ρογκαβόπουλος: Αυτή είναι η προτεραιότητά του (vid)

Οι εξελίξεις στη σχέση ΑΕΚ - Νίκου Ρογκαβόπουλου ήταν ραγδαίες το τελευταίο δεκαήμερο και πλέον απομένει μόνο το τυπικό φινάλε. Ολα άρχισαν με το εξώδικο από την πλευρά του παίκτη με τα οποία ζητούσε οφειλόμενα χρήματα. Η ΑΕΚ θεώρησε... αιτία πολέμου την ενέργεια αυτή και προχώρησε σε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωνε ότι ο παίκτης έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας. Η επαφή είχε χαθεί πια οριστικά. Η πλευρά του παίκτη περίμενε τις επτά ημέρες που έδινε προθεσμία το εξώδικο, είδε ότι δε διευθετήθηκε το ζήτημα και προχώρησε στο επόμενο στάδιο. Κατήγγειλε το συμβόλαιο ζητώντας την ελευθερία του και θα ακολουθήσει τις επόμενες ημέρες η προσφυγή στη FIBA για τα περαιτέρω.

Δύο είναι τα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί στην υπόθεση. Το ένα ότι τα δικαστήρια θα λύσουν τη διαφορά. Το δεύτερο ότι ο 19χρονος διεθνής παίκτης, θα συνεχίσει αλλού την καριέρα του. Το «πού», είναι ίσως η πλέον κομβική απόφαση για το μέλλον του. Εχει κάνει το άλμα για μεγάλη ομάδα μικρός, έχει πάρει ευκαιρίες δείχνοντας το ταλέντο του και πλέον καλείται να πάρει μια απόφαση με διπλό στόχο. Την καθιέρωση σε πρωταγωνιστικό ρόλο και κατ' επέκταση την... εκτόξευση.

Ηταν φυσιολογικό και έχει ήδη συμβεί, να δείξουν ενδιαφέρον και οι δύο «αιώνιοι» της Ελλάδας, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Κανείς όμως δεν πρέπει να θεωρήσει δεδομένο ότι ένας εξ αυτών θα αποτελέσει τον επόμενο σταθμό του Νίκου Ρογκαβόπουλου. Η απόφαση που έχει ήδη ληφθεί από την πλευρά του παίκτη είναι να αναζητηθεί η ομάδα που θα παρέχει τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να παίζει. Προφανώς και δεν εννοούν με αυτό να... οριστεί χρόνος συμμετοχής. Εννοούν όμως να βρεθεί μια ομάδα που θα έχει «χώρο» γι' αυτόν, που θα υπολογίζεται με ρόλο και θα έχει προκλήσεις για να κληθεί να ανταπεξέλθει. 

Παράλληλα με τον... στρατηγικό σχεδιασμό, ο Ρογκαβόπουλος και οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του οργανώνουν την καλύτερη δυνατή δουλειά στο διάστημα που δεν θα έχει αγωνιστικές υποχρεώσεις. Υπάρχει κατά νου και η περίπτωση ταξιδιού στις ΗΠΑ για στοχευμένα workouts, ενώ υπάρχει και ο μεγάλος στόχος της κλήσης στην Εθνική ομάδα αρχής γενομένης από την προετοιμασία για το Προολυμπιακό τουρνουά.

Μακροπρόθεσμα πάντως, ο βασικός και μεγάλος στόχος είναι ένας. Η επιλογή της επόμενης ομάδας του, εντός ή εκτός συνόρων, να αποδειχθεί σωστή. Να είναι αυτή δηλαδή που θα του δώσει το πεδίο να δείξει όσα μπορεί και να ανέβει επίπεδο στις απαιτήσεις από και προς αυτόν.

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ