30.9 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Ρεάλ Μ.- Μπασκόνια 89-74: Δεν πήγε ποτέ…στη Μαδρίτη (pics,vids)

Οι Βάσκοι δεν έδειξαν σε κανένα διάστημα της αναμέτρησης διάθεση να παίξουν άμυνα και κάπως έτσι οι «μπλάνκος» έφτασαν στην εύκολη νίκη, με 89-74 στο Wiznik Center. Η Ρεάλ σούταρε με 52% εντός πεδιάς, ενώ κυριάρχησε στα ριμπάουντ. Οι γηπεδούχοι πήραν ένα προβάδισμα 8 πόντων στο πρώτο δεκάλεπτο, δεν κοίταξαν ποτέ ξανά πίσω, ενώ έφτασαν τη διαφορά και στους 20 πόντους, πριν χαλαρώσουν στο τέλος. Πρωταγωνιστής ο Γκερσόν Γιαμπουσέλε με 17 πόντους(8/11 σουτ) και 8 ριμπάουντ, ενώ διακρίθηκε και ο Αλμπέρτο Αλμπάλδε που είχε 15 πόντους. Αντίθετα από το ναυάγιο της Μπασκόνια ξέφυγε ο Ουέιντ Μπάλντουιν, με τον πρώην γκάρντ του Ολυμπιακού να έχει 16 πόντους και 6 τελικές πάσες. Πλέον η Ρεάλ έφτασε στο 15-3 και βρίσκεται στην 2η θέση με δύο παιχνίδια λιγότερα όμως από την πρώτη Μπαρτσελόνα (16-4). Στον αντίποδα η Μπασκόνια έχει 7-12 και βρίσκεται στην 15η θέση μακριά από τις αρχικές προσδοκίες της.

 

 

Στο πρώτο δεκάλεπτο είχαμε ουσιαστικά μονομαχία Γκερσόν Γιαμπουσέλε εναντίον Μπασκόνια. Ο Γάλλος φόργουορντ των «μπλάνκος» ήταν ουσιαστικά παντού. Σημείωσε τους 13 από τους 25 πόντους της ομάδας του και ήταν ο κύριος υπαίτιος για το 25-17 της πρώτης περιόδου. Οι Βάσκοι ούτε στο δεύτερο δεκάλεπτο έδειξαν διάθεση να παίξουν άμυνα. Η Ρεάλ σούταρε με 79% στα δίποντα,ενώ είχε 21/34 σουτ εντός πεδιάς. Από την άλλη,ναι μεν η Μπασκόνια είχε 15/30 σουτ, αλλά με τόσο κακή άμυνα δεν είχε καμία τύχη. Το 50-35 με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια, ήταν απολύτως λογικό με βάση την εικόνα των ομάδων στο παρκέ. Η Ρεάλ δεν άφησε το πόδι από το «γκάζι» ούτε στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου. Οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο συνέχισαν να σκοράρουν με όποιο τρόπο ήθελαν. Κάπως έτσι η διαφορά στο 25' έφτασε και το +20 (59-39), ενώ ο μόνος που προσπαθούσε από τους φιλοξενούμενους ήταν ο Ουέιντ Μπάλντουιν που είχε μέχρι τότε 11. Το σκορ του τρίτου δεκαλέπτου ήταν 69-50 και όλα έδειχναν για μια άνετη επικράτηση των γηπεδούχων. Στις αρχές της τελευταίας περιόδου οι φιλοξενούμενοι έριξαν τη διαφορά στους 11 πόντους, όμως από ότι φάνηκε ήταν περισσότερο λόγω χαλαρότητας της Ρεάλ. Οι γηπεδούχοι επανέφεραν την τάξη και εν τέλη πήραν αρκετά εύκολα το 15ο ροζ φύλλο αγώνα της σεζόν.

 

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗ ΕΚΠΛΗΞΗ: Άντονι Ράντολφ. Ο Αμερικανός φόργουορντ είχε 13 πόντους με 12 ριμπάουντ και έδειξε σε καλή κατάσταση, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του πέρσι στον αχίλλειο. Σίγουρα ο Πάμπλο Λάσο θα τρίβει τα χέρια του από ικανοποίηση,που θα έχει ακόμα ένα σημαντικό παίχτη μαζί του στη συνέχεια της σεζόν, που θα βοηθήσει στον στόχο της κατάκτησης του τροπαίου.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Ρεάλ πραγματικά κυριάρχησε σχεδόν σε όλους του τομείς του παιχνιδιού. Σούταρε με καλύτερα ποσοστά, όμως το νούμερο που τραβάει περισσότερο την προσοχή είναι τα 19 παραπάνω ριμπάουντ. Πιο συγκεκριμένα,οι Μαδριλένοι είχαν 38 έναντι μόλις 19 των Βάσκων !

 

 

 

Δείτε τα στατιστικά της αναμέτρησης ΕΔΩ

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ