16.7 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ρεάλ Μαδρίτης: Η «βασιλική αυτοκρατορία» έχει φτιάξει δυναστεία… (vids)

Η Ρεάλ Μαδρίτης έγινε η πρώτη ομάδα χρονικά που τσέκαρε το εισιτήριό της για το Φάιναλ Φορ της Βιτόρια. Κι αυτό είναι το έβδομο τα τελευταία χρόνια. Το Basketa.gr παρουσιάζει τη «Βασίλισσα».

Είναι η πολυνίκης της Ευρωλίγκας με δέκα κατακτήσεις. Είναι όμως παράλληλα και μία... δυναστεία στα ευρωπαϊκά παρκέ όπου σκάει η πορτοκαλί μπάλα. Κι όλα αυτά έχοντας στο τιμόνι της τον Πάμπλο Λάσο, έναν προπονητή ο οποίος αμφισβητήθηκε πολύ έντονα κι από πολλούς, αλλά έχει φροντίσει να δώσει τις απαντήσεις μέσω του συνόλου που παρουσιάζει.

Από το 2011 όταν κι ανέλαβε τα ηνία της «Βασίλισσας» δέχτηκε κριτική ουκ ολίγες φορές. Το 2012 είδε το Φάιναλ Φορ από την τηλεόραση έχοντας αποκλειστεί στο Top 16. Το 2013 έχασε στο Λονδίνο από τον Ολυμπιακό κι έναν χρόνο αργότερα έχασε ξανά από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Ήδη είχε «βαφτιστεί» loser. Δεν ένοιαξε καθόλου τον ίδιο αλλά και τη διοίκηση των Μαδριλένων.

Την πρώτη του απάντηση την έδωσε το 2015 όταν μπροστά στο κοινό της, η Ρεάλ Μαδρίτης έκανε επίδειξη δύναμης νικώντας πολύ εύκολα τον Ολυμπιακό και φτάνοντας στην κορυφή της Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 20 ολόκληρα χρόνια. Το 2016 η ομάδα δεν έδωσε το «παρών» στο Βερολίνο, αλλά το 2017 έχασε στα ημιτελικά από τη Φενέρμπαχτσε.

Πέρσι στο Βελιγράδι πήρε τη δική της άτυπη ρεβάνς νικώντας στον τελικό τους Τούρκους και πανηγυρίζοντας το δέκατο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της ιστορίας της. Κι όλα αυτά, υπό την καθοδήγηση του ίδιου προπονητή.

Λάσο σημαίνει εγγύηση

Ο Πάμπλο Λάσο αποτελεί τον εγγυητή της σταθερότητας στη Μαδρίτη. Η ομάδα χτυπιέται συχνά πυκνά από σοβαρούς τραυματισμούς, αλλά ο 52χρονος έχει πάντα τον τρόπο να καλύπτει τις «τρύπες». Είναι δεδομένο ότι το τεράστιο μπάτζετ της «Βασίλισσας» προσφέρει πληθώρα επιλογών στον προπονητή της ομάδας. Αυτό όμως σημαίνει πολλά και τίποτα. Να ταιριάξει τα κομμάτια του παζλ είναι υπεύθυνος εκείνος ο άνθρωπος ο οποίος κάθεται στην άκρη του πάγκου. Και τα καταφέρνει περίφημα.

Ισπανική βάση και λεγεωνάριοι πολυτελείας

Ο Σέρχιο Γιουλ έχει αρνηθεί όλες τις φορές τις σειρήνες από το ΝΒΑ, ο Ρούντι Φερνάντεθ από το 2012 που επέστρεψε δεν σκέφτεται να φύγει από τη Ρεάλ και ο Φελίπε Ρέγες έχει συμπληρώσει 15 χρόνια αδιάκοπης παρουσίας. Δίπλα τους εδώ και μία πενταετία υπάρχουν σπουδαίοι παίκτες όπως ο Τζέισι Κάρολ και ο Γκουστάβο Αγιόν, ενώ εδώ και τέσσερα χρόνια σταθερές μονάδες είναι και οι Τζέφρι Τέιλορ και Τρέι Τόμπκινς. Αυτός ο εκρηκτικός συνδυασμός μαζί με κάποιες έξτρα... πινελιές εξηγεί γιατί η Ρεάλ πρωταγωνιστεί σταθερά, παρά τους πολλούς τραυματισμούς κάθε χρόνο.

Να διατηρήσει τα σκήπτρα της

Παρά την αποχώρηση του Λούκα Ντόντσιτς για το ΝΒΑ και τους Ντάλας Μάβερικς, ο μεγάλος στόχος της Ρεάλ και φέτος είναι να παραμείνει στην κορυφή. Και γι’ αυτό δουλεύουν όλοι. Στην κανονική περίοδο τερμάτισε τρίτη με ρεκόρ 22-8, χάνοντας μόνο μία φορά δύο διαδοχικά παιχνίδια και κάνοντας σερί 8 διαδοχικών επιτυχιών στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές. Στα πλέι οφ έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στον Παναθηναϊκό τον οποίο «σκούπισε» και του στέρησε το Φάιναλ Φορ για δεύτερη διαδοχική χρονιά. Πλέον θα πάει στη Βιτόρια για να πάρει ξανά τον τίτλο και στον ημιτελικό θα συναντήσει τον ίδιο αντίπαλο που βρήκε μπροστά της και πέρσι. Την ΤΣΣΚΑ Μόσχας από την οποία έχει χάσει δύο φορές στην κανονική περίοδο, αλλά δεν θα το θυμάται κανείς αν τη νικήσει στον ημιτελικό.

Δείτε τη φετινή Ρεάλ σε δράση στα παρακάτω βίντεο:

https://www.youtube.com/watch?v=A8cqEEnp4Y0

https://www.youtube.com/watch?v=zIB8ALar5fE

https://www.youtube.com/watch?v=kMz4fkz5PHY



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ