20.4 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ρέθυμνο για πλέι οφ, Ηρακλής σε…σύγχυση

Το "αφιλόξενο" Ρέθυμνο, σαν γήπεδο και όχι σαν πόλη φυσικά, επιβεβαιώθηκε για έβδομη φορά σε οκτώ... δοκιμές φέτος. Το 69-63 επί του Ηρακλή ήταν η έβδομη νίκη για την ομάδα του Βαγγέλη Ζιάγκου, που οδεύει στην άνετη παραμονή στηριζόμενο στην έδρα του και δικαιούται να βλέπει ψηλότερα, ενώ η τρίτη συνεχόμενη ήττα του Ηρακλή, τον κρατάει στις έξι επιτυχίες και εντείνει τον προβληματισμό που υπάρχει τον τελευταίο καιρό για τις εμφανίσεις της ομάδας και φυσικά και τα αποτελέσματα.

Οι επιθετικοί προσανατολισμοί και των δύο ομάδων αποτυπώθηκαν από το 22-20 του δεκαλέπτου, με τον Φράνκαμπ να πιάνει από νωρίς δουλειά για το Ρέθυμνο, ενώ ο Ηρακλής μοίραζε τις προσπάθειες και κοντά στο καλάθι με τον Καββαδά και με Σούλερ - Χάνλαν. Στο 14' οι γηπεδούχοι πήγαν στο 33-25 με 5/9 τρίποντα και σερί 17-5 από το 16-20, στο 18' έφτασαν στο +9, 36-27, αλλά η τελευταία λέξη του ημιχρόνου ανήκε στον Ηρακλή.  με σερί 10-0, ο "γηραιός" πήγε στα αποδυτήρια προηγούμενος με 37-36!

Οι δύο ομάδες πήγαν... πιασμένες από το χέρι όλη την διάρκεια της τρίτης περιόδου που έληξε με το Ρέθυμνο στο 54-53, το άγχος βγήκε στο ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου που δεν μπήκε πόντος για τριάμισι λεπτά, με τον Χριστοδούλου να είναι αυτός που βρήκε τις λύσεις. Το έκανε με δύο συνεχόμενα τρίποντα, που έφεραν το Ρέθυμνο στο +7, 60-53 στο 35'.

Ο Ηρακλής χρειάστηκε 6'30'' για να σκοράρει σε αυτή την περίοδο, αλλά και το Ρέθυμνο δεν βρήκε άλλους πόντους πέρα από τα δύο αυτά τρίποντα, όμως μετρώντας αντίστροφα για το φινάλε, οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που βρήκαν περισσότερες λύσεις και πανηγύρισαν την σημαντική νίκη.

ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΟΣ: Το ότι ο Φράνκαμπ ηγήθηκε μιας ακόμα νίκης του Ρεθύμνου δεν είναι είδηση. Αυτός, όμως, που ήταν καθοριστικός στην εξέλιξη του αγώνα ήταν ο Ανδρέας Χριστοδούλου που αποδείχθηκε ο πιο ψύχραιμος και εύστοχος όλων στο κρίσιμο σημείο των πρώτων λεπτών της τελευταίας περιόδου.

ΜΕ ΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Πόνταραν πολλά και οι δύο ομάδες στο μακρινό σουτ, όμως, το Ρέθυμνο τελείωσε με 11/26 τρίποντα και ο Ηρακλής με το απογοητευτικό 4/16.

 Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ