20.5 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Πω πω πω ένας Προμηθέας!

ηφαΑυτός ήταν Προμηθέας Πάτρας και θύμισε κάτι από τα παλιά. Οι Πατρινοί με φόρα από την Ευρώπη δίχως να συναντήσουν κάποιο πρόβλημα επιβλήθηκαν με 81-61 του Ήφαιστου Λήμνου για τη 18η αγωνιστική της Basket League και παρέμειναν ζωντανοί για τη δεύτερη θέση (12-7). Αντιθέτως οι φιλοξενούμενοι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων και με την ήττα αυτή έπεσαν στην έκτη θέση (10-8).

Επέστρεψε στις νίκες η ομάδα του Μάκη Γιατρά μετά από δύο συνεχόμενες ήττες και με την εμφάνισή της μπορεί να αισιοδοξεί για καλύτερες μέρες στο μέλλον. Ο Ήφαιστος Λήμνου πλήρωσε την αστοχία του από τα 6.75μ. (4/24) με τον Τζέρι Σμιθ να σημειώνει 12 πόντους. Από τους νικητές ξεχώρισαν ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης (14π., 7ριμπ. 5ασ.) και ο Δημήτρης Αγραβάνης (16π.).

Οι δύο ομάδες μπήκαν αποφασισμένες να επιβάλλουν τον ρυθμό τους στην αρχή με τον Μάντζαρη (2/2τρ.) να κουβαλάει τους Πατρινούς στα πρώτα λεπτά (6-6). Από εκείνο το σημείο και μετά ο Ήφαιστος κατέβασε τον... γενικό επιθετικά σημειώνοντας μόλις δύο πόντους στο υπόλοιπο του δεκαλέπτου ενώ ο Μαυροκεφαλίδης πήρε την κατάσταση στα χέρια του και εκτόξευσε τη διαφορά (27-8).

Στο δεύτερο μέρος μπορεί να έφτασε η διαφορά στα μέγιστα επίπεδα (30-10) όμως οι φιλοξενούμενοι περιόρισαν τα λάθη και βελτιώνοντας τα ποσοστά τους ευστοχίας μείωσαν προς το τέλος του ημιχρόνου (41-28) με τον Πελεκάνο να παίρνει φωτιά από τα 6.75μ. (3/3).

Η ομάδα του Μάκη Γιατρά σοβάρεψε στο δεύτερο ημίχρονο και με ένα ξέσπασμα του Μπαμπ (11π.) έδωσε ξανά ασφαλή απόσταση στους γηπεδούχους (59-36,26'). Οι νησιώτες συνέχισαν να τα «σπάνε» από το σημείο του τριπόντου (4/18) και παρέμειναν σταθερά πίσω στο σκορ (64-41).

Στο τελευταίο μέρος ο Ήφαιστος έσφιξε την άμυνά του και με μεθοδικές κινήσεις στην επίθεση ροκάνισε ελάχιστα τη διαφορά (68-51,35'). Ο Προμηθέας δεν έδειχνε να χάνει το ματς με τίποτα και στο παιχνίδι πήραν περισσότερο χρόνο συμμετοχής οι νεαροί Μαντζούκας και Καφεζάς οι οποίοι έδειξαν αρκετά θετικά δείγματα φτάνοντας στο τελικό 81-61.

ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΜΠΑΜΠ: Ο Κρις Μπαμπ μπορεί να μην βρίσκεται στην καλύτερη αγωνιστική του κατάσταση το τελευταίο διάστημα και να μην ήταν ο πρώτος σκόρερ απόψε αλλά με ένα δικό του ξέσπασμα στο τρίτο δεκάλεπτο έβαλε το δικό του λιθαράκι για αυτή τη μεγάλη νίκη. Για την ακρίβεια ο Αμερικανός φόργουορντ σημείωσε συνολικά 11 πόντους στον αγώνα και όλους αυτούς τους πέτυχε στο τρίτο δεκάλεπτο και σε ένα σημείο όπου οι Πατρινοί έψαχναν λύσεις στην επίθεση.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η διαφορά των δύο ομάδων εκτός από την εικόνα τους στο παιχνίδι φάνηκε και στους αριθμούς με τον Προμηθέα να είναι ανώτερος στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες. Όμως η ευστοχία από τη γραμμή του τριπόντου ήταν αυτή που έκανε την πραγματική διαφορά με τους γηπεδούχους να έχουν 12/28 και τους φιλοξενουμένους 4/24.

Τα δεκάλεπτα: 27-8, 41-28, 64-41, 81-61

Δείτε την στατιστική του αγώνα ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ