16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Πυρά Κάσπι, Ουίλμπεκιν κατά της ισραηλινής λίγκας

Μεγάλη κόντρα έχει ξεσπάσει ανάμεσα στους παίκτες και την ισραηλινή λίγκα με αφορμή τις συνθήκες υπό τις οποίες θα επανεκκινήσει το πρωτάθλημα στις 21 Ιουνίου. Ο λόγος είναι η απόφαση της λίγκας να μην κάνει τεστ κορωνοϊού στους παίκτες πριν από την έναρξη των αγώνων, την ώρα που τους υποχρεώνει να βρίσκονται σε καραντίνα και να βγαίνουν από το σπίτι τους μόνο για προπόνηση. Μάλιστα, οι Σάντι Κοέν και Άντζελο Καλοϊάρο της Μακάμπι, που εθεάθησαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ σπάζοντας την καραντίνα, κινδυνεύουν ακόμα και με διακοπή συμβολαίου.

Ο Όμρι Κάσπι αντέδρασε δυναμικά και με μια ανάρτηση στο twitter σε ιδιαίτερα έντονο ύφος, επιτίθεται κατά της ηγεσίας της ισραηλινής λίγκας:

"Οι παίκτες βρισκόμαστε εδώ για να παίζουμε μπάσκετ. Κατανοούμε την κατάσταση και είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ό,τι χρειάζεται για το άθλημα που αγαπάμε. Οι φίλαθλοι και η χώρα μάς έχει ανάγκη. Αλλά υπάρχουν δύο προβλήματα, που αναζητούν λύση: 1) Πρέπει να σταματήσει η καραντίνα των παικτών για τους επόμενους δύο μήνες, διότι είναι απάνθρωπη και σκανδαλώδης. 2) Τα εβδομαδιαία τεστ σε παίκτες και staff είναι πρακτική μη αποδεκτή. Δύο μήνες χωρίς τεστ είναι πολύ παράξενο".

Λίγες ώρες αργότερα στο πλευρό του Κάσπι έσπευσε να σταθεί και ο συμπαίκτης του στη Μακάμπι, Σκότι Ουίλμπεκιν. "Δηλαδή, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να ακούμε αυτά που λέτε και να βγάζουμε το σκασμό; Αγνοείτε ακόμα και τον μεγαλύτερο Ισραηλινό παίκτη, τον Όμρι Κάσπι"!

Την Πέμπτη άλλοι παίκτες, όπως ο Σάντι Κοέν της Μακάμπι και ο Σουλεϊμάν Μπράιμο της Χάποελ Ιερουσαλήμ είχαν αφήσει ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα σχετικά με τις αντιδράσεις τους λέγοντας ότι "το να μη μας ακούτε είναι αντιεπαγγελματικό. Αν δεν πάρετε μια απόφαση που να μας ταιριάζει, τότε θα πάρουμε κι εμείς τις δικές μας αποφάσεις".

Οι άνθρωποι της λίγκας, πάντως, δεν αποδέχονται τη σκληρή κριτική που ασκούν οι παίκτες, οι οποίοι θεωρούν ότι ήταν ενήμεροι για τα πρωτόκολλα που είχαν καταρτιστεί από τις υγειονομικές αρχές της χώρας. "Ο κίνδυνος για τους παίκτες δεν προέρχεται από την καραντίνα, αλλά από τις εξόδους στα κλαμπ", ήταν η απάντηση που δόθηκε από κύκλους, ενώ ακούγεται πλέον ότι με πρόστιμο δεν κινδυνεύει μόνον ο Κάσπι για τα σχόλιά του, αλλά και η ίδια η Μακάμπι.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ