16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Πρώτη Χεζόνια, επιστροφή για Νικ και Σάρας (vids)

Παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος πάντα. Το αποψινό (2/3, 21.00) Παναθηναϊκός - Μπαρτσελόνα για την 27η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, αποκτά όμως ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον, καθώς αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο του στα πράσινα ο Μάριο Χεζόνια, ενώ από την άλλη θα φτάσει ως αντίπαλος στο ΟΑΚΑ για πρώτη φορά ο Νικ Καλάθης με μια ομάδα την οποία κοουτσάρει ένας άλλος πρώην παίκτης του "τριφυλλιού" ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους.

Το παιχνίδι βαθμολογικά δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ντέρμπι, καθώς οι στόχοι των δύο ομάδων, ευθύς εξαρχής ήταν διαφορετικοί φέτος. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Ευρωλίγκας με ρεκόρ 18-8 και σε πολύ καλό φεγγάρι γενικότερα, ενώ ο Παναθηναϊκός είναι στην 15η θέση της κατάταξης με 9-15 και δύο αγώνες λιγότερους.

Οι Καταλανοί αναμένεται να παραταχθούν χωρίς απουσίες, αφού επέστρεψε μετά από απουσία πέντε μηνών και ο Βίκτορ Κλαβέρ και σε πολύ καλή κατάσταση όπως έδειξε στον αγώνα με την Μπανταλόνα. Ο Παναθηναϊκός θα έχει τη σημαντική ενίσχυση ενός παίκτη σαν τον Χεζόνια, ο οποίος έχει προπονηθείςμόλις δύο μέρες με την ομάδα. Θα έχει όμως δεδομένη την πολύ σημαντική απουσία του Νεμάνια Νέντοβιτς και υπάρχει ένα πολύ μεγάλο ερωτηματικό πάνω από την παρουσία του Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος τραυματίστηκε στον αγώνα με τον Άρη και είναι εξαιρετικά δύσκολο, έως απίθανο να αγωνιστεί απόψε. Στα συν για τους "πράσινους" σε ότι αφορά το ρόστερ και η παρουσία του Λευτέρη Μαντζούκα.

Ο αγώνας του πρώτου γύρου

Η Μπαρτσελόνα ήταν αυτή που πήρε τη νίκη στον πρώτο γύρο με τον αγώνα να πηγαίνει στην παράταση. Ο Μπράντον Ντέιβις έγραψε το 75-72 με 16'' για τη λήξη, αλλά ο Λεωνίδας Κασελάκης κέρδισε φάουλ, πήγε στη γραμμή και με 3/3 βολές έστειλε το παιχνίδι στο έξτρα πεντάλεπτο, αφού το σουτ του Κόρι Χίγγινς με το άκουσμα της κόρνας δεν βρήκε το στόχο. Στην παράταση οι Καταλανοί είχαν τον πρώτο λόγο και έφτασαν ως τη νίκη με το τελικό 97-89. Χίγγινς και Ντέιβις είχαν σημειώσει 24 και 20 πόντους αντίστοιχα και ο Καλάθης είχε προσθέσει 14, έξι ριμπάουντ και έξι ασίστ. Για τον Παναθηναϊκό ο Φόστερ είχε 24 πόντους και ο Κωνσταντίνος Μήτογλου ήταν εξαιρετικός με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ. Σαντ Ρόος και Νέντοβιτς είχαν προσθέσει 17 και 15 πόντους αντίστοιχα.

Προϊστορία με ιστορία και τίτλους

H προϊστορία λέει 24-13 στην Ευρωλίγκα με τη σύγχρονη μορφή της από το 2000 και μετά δηλαδή , αλλά η δική τους προϊστορία πηγαίνει πολύ πιο πίσω. Ο αγώνας που σίγουρα θυμούνται όλοι περισσότερο είναι ο τελικός του 1996 που έφερε το πρώτο ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στον Παναθηναϊκό, το πρώτο από τα έξι, στο Παρίσι.

Οι δυο τους έχουν σύνδεση και στον έκτο τίτλο του Παναθηναϊκού. Είνανι δύσκολο να ξεχάσει κανείς και τη σειρά των play offs του 2011, στην προτελευταία σεζόν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στους "πράσινους". Το "τριφύλλι" κατάφερε να αποκλείσει την Μπαρτσελόνα που είχε και το πλεονέκτημα έδρας και να φτάσει ως τον τίτλο στο δικό της σπίτι με τον Δημήτρη Διαμαντίδη στο τιμόνι!

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ