17.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Πρώτη η Μπανταλόνα, τι έκανε ο Προμηθέας (vids+pics)

Η Μπανταλόνα νίκησε με 77-74 την Μπαρτσελόνα στον τελικό του Α’ Προκριματικού Ομίλου της Ευρωλίγκας των μικρών κι εξασφάλισε την παρουσία της στο Φάιναλ Φορ του Βελιγραδίου (17-20/05).

Την άτυπη τρίτη θέση στο τουρνουά του «Adidas Next Generation Tournament» που φιλοξενήθηκε στο Οσπιταλέτ, της Ισπανίας, πλασαρίστηκε η Βιλερμπάν με τη νίκη της με 90-81 επί της Γκραν Κανάρια, πέμπτη πλασαρίστηκε η Μάλαγα που κέρδισε με 99-86 τη Βίρτους Μπολόνια, ενώ στον τελευταίο αγώνα του ο Προμηθέας Πατρών έχασε από τους «οικοδέσποτες», κλείνοντας τις υποχρεώσεις του με μία νίκη και τρεις ήττες. Οι παίκτες του Ανδρέα Κεσαπίδη έζησαν μοναδικές στιγμές επί ισπανικού εδάφους και θα επιστρέψουν στην αχαϊκή πρωτεύουσα πολύ «πλουσιότεροι» σε πολύτιμες εμπειρίες κι αξέχαστα βιώματα.

https://www.youtube.com/watch?v=Ji2YQHRzhvs

Ο Λούκα Σάμανιτς, της Μπαρτσελόνα, αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης του τουρνουά και συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα μαζί με τους Μπίραμ Φαγέ (Γκραν Κανάρια), Τεό Μαλεντόν (Βιλερμπάν), Τζόελ Πάρα (Μπανταλόνα) και Μόργκαν Στίλμα (Μάλαγα). Στις επιμέρους κατηγορίες, ο Μαλεντόν αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ με μ.ό. 28,5 (ο Χρυσόστομος Σανδραμάνης ήταν ένατος με 65π. σε τέσσερα ματς) και πρώτευσε στις ασίστ με μ.ό. 6,7, με το Δημήτρη Ερμείδη να πλασάρεται τέταρτος με μ.ό. 4,7. Ο Σάμανιτς ήταν πρώτος στα ριμπάουντ με μ.ό. 14,7 (όγδοος ο Παναγιώτης Γκάτζιος με 30) και στα κοψίματα με μ.ό. 2,7, με το Δημήτρη Καραΐσκο να έρχεται τέταρτος με μ.ό. 1,7. Ο Αντριάν Ροντρίγκεθ ηγήθηκε στα κλεψίματα με μ.ό. 4, με το Χρυσόστομο Σανδραμάνη να έρχεται όγδοος με συνολικά οκτώ.

https://www.youtube.com/watch?v=f2CupQIqSHA

Στα ποσοστά ευστοχίας, πρώτος στα δίποντα ήταν ο Τόμας Βολκοβίσκι, αλλά παίζοντας σε μόλις σε ένα παιχνίδι με τη Μάλαγα (100%), στα τρίποντα πρώτος τερμάτισε ο Δημήτρης Καραΐσκος, ο οποίος όμως είχε μόλις μία (εύστοχη) προσπάθεια, ενώ στην τρίτη θέση ισοβάθμησαν οι Λευτέρης Ματζούκας (4/8) και Κώστας Αδαμόπουλος (1/2). Στις βολές, απόλυτα εύστοχοι ήταν οι Πάβλε Τίτις (7/7), Χρήστος Καφέζας (6/6) και Άρης Σωτηρίου (4/4). Στο index, ο Στίλμα ήρθε πρώτος με 34, με το Δημήτρη Ερμείδη να έχει την καλύτερη επίδοση από τους παίκτες του Προμηθέα, καθώς βαθμολογήθηκε με 16.5 (ένατος). Δείτε, ΕΔΩ, αναλυτικά τα στατιστικά του τουρνουά.

Στο διαγωνισμό τριπόντων, νικητής αναδείχθηκε ο Άλεξ Νάβας της Τόρονς Βίσενς Οσπιταλέτ, ο οποίος στον τελικό κέρδισε το Λούκας Μουνόζ της Μάλαγα. Αποκλείστηκε από τον τελικό ο Παναγιώτης Γκάτζιος, μαζί με τους Πέδρο Μπάρος (Γκραν Κανάριας), Αλεκσάντερ Μπαρτσερόβσκι (Βίρτους Μπολόνια), Μικ Γιουρκάταμ (Μπαρτσελόνα), Νταβίντ Φοντ (Μάλαγα) και Μάθιου Στρέιζελ (Βιλερμπάν).

https://www.youtube.com/watch?v=5Fvwd6hnYSs



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ