22.7 C
Athens
Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πρώην «Μαχητής» στο Μόναχο

Στη Β’ Κατηγορία της Γερμανίας θα συνεχίσει την καριέρα του ο Χρήστος Δικταπανίδης, ύστερα από μακρά θητεία στους Μαχητές Δόξας Πεύκων.

Ο έμπειρος τεχνικός αποχώρησε από την ομάδα, αφού η πρόταση που του κατατέθηκε από τη Χέλενεν ήταν ενδιαφέρουσα και δεν θα μπορούσε να την αρνηθεί. Έτσι, η νέα αγωνιστική περίοδος θα τον βρει στην 2. DBBL με το σύλλογο που ίδρυσαν το 1996 Έλληνες ομογενείς κι ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη Β’ Εθνική της χώρας.

Η ανακοίνωση: «Με μεγάλη χαρά μάθαμε ότι ο προπονητής των υποδομών μας Χρήστος Δικταπανίδης θα προπονεί του χρόνου ομάδα Β’ Εθνικής στη Γερμανία. Ο Χρήστος είναι χρόνια μέλος του σωματείου και έχει βιώματα αλλά και συμμετοχή στις μεγάλες μας επιτυχίες. Ξεκίνησε το 2007 ως υπεύθυνος ακαδημιών στην τότε Δόξα Ρετζικίου την οποία μετά από 2 χρόνια ανέλαβε ως 1ος προπονητής στην Α ΕΚΑΣΘ κερδίζοντας την άνοδο. Μετά ήρθε η συνένωση των ομάδων των Πεύκων και οι Μαχητές Δόξας Πεύκων και άλλη μία άνοδος στη Β Εθνική. Ο Χρήστος προπόνησε την ομάδα και στη Β Εθνική και τα τελευταία 4 χρόνια ασχολείται με τις υποδομές μας.

Η πρόταση που του ήρθε ήταν πολύ καλή και ο coach που του αρέσουν οι προκλήσεις δέχθηκε. Έτσι το 2017-18 θα τον βρει στον πάγκο του BC Helleven Μονάχου στη Β Εθνική Γερμανίας. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ιδρυθεί από Έλληνες, έχει αρκετές υποδομές (3 τριπλά γήπεδα) και ακαδημίες 200 παιδιών. Έχει αθλητές από διαφορετικές εθνότητες και στόχος της είναι η ένταξη στην κοινωνία της Γερμανίας μέσα από την αθλητική ένταξη. Εμείς ευχόμαστε στο Χρήστο κάθε επιτυχία σε αυτό το νέο ταξίδι του».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ